Ľubomír Hudačko Futbal

Prešovčania potrebujú gól ako soľ: Dokážu to futbalisti proti Zlatým Moravciam?

V nepríjemnej situácii sa nachádza nováčik z Prešova. Futbalisti Tatrana sa netešili z víťazstva, ani z prvého gólu v lige. Zmení sa to proti Vionu?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania potrebujú gól ako soľ: Dokážu to futbalisti proti Zlatým Moravciam?
Zdroj: TASR

Nie je to ono. Futbalisti prešovského Tatrana sa nedočkali presného zásahu ani v minulom kole na pôde Spartaka Trnava, takže sa ich pozornosť už musí upriamiť na domáci duel proti Zlatým Moravciam.

Prečítajte si tiež: Šváby v akcii štartujú: Prehľad podrobného programu prešovského festivalu

Najlepším Talian

Tie sa javia momentálne ako najschodnejší súper pre nováčika, ktorý sa mimoriadne trápi najmä v koncovke. A hoci inkasovali v priebehu ligy už jedenásť gólov, ich najlepším hráčom je jednoznačne brankár Jozef Talian. Ten sa však po každom zápase musí opakovať a prízvukovať, že sa snáď negatívna bilancia prelomí v tom ďalšom kole. Preňho a jeho spoluhráčov hovorí pozítivnou rečou aspoň ten fakt, že nikto z kádra nemáva zdravotné problémy a k dispozícii by mali byť všetci hráči aj tentoraz. Aj s posilou Olansunjanmim, ktorý hral už v Trnave.

Len o trochu lepšie je na tom pravidelný účastník Fortuna ligy, Vion Zlaté Moravce-Vráble. Tím pod vedením trénera Petra Gergelyho si iste želal takisto lepší štart, pretože okrem výhry nad nie príliš vo forme hrajúcim Trenčínom získal už len jeden bod. A ak by hostia prehrali v Prešove, náskok práve pred týmto nováčikom by sa vymazal a oba tímy by mali štyri body. Vion teda na východ nepricestuje v pozícii favorita, o to viac, že Tatran už musí streliť prvý prepotrebný gól v lige.

Prečítajte si tiež: Trénuje ich lodivod s úspechmi na konte: Hokejisti Prešova sa pripravujú na sezónu

Naposledy remízy

V opačnom prípade sa bude pozornosť upierať na prekonávanie negatívnych rekordov. Vion naposledy nestačil na Senicu, doma s ňou prehral nečakane 0:1 a skomplikoval si pozíciu v tabuľke. Navyše, ostatné dva zápasy nedali ani jeden gól. Zmeniť to by mohla staronová posila Michal Obročník. Chýbať bude zrejme opäť len Sedlák. Dva ostatné vzájomné zápasy sa skončili remízou, čo by potešilo jedine hostí. Tatran totiž potrebuje zabrať, má na to ideálnu príležitosť. Príďte povzbudiť prešovských futbalistov v boji o prvé víťazstvo v sezóne v sobotu od 19.00 na štadióne Tatrana.

foto: ilutračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM