Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčania oslavovali: Silvester v centre mesta prilákal tisíce ľudí, FOTO

Nový rok privítalo na prešovskom námestí asi 6 000 ľudí. Pozdravila ich primátorka, zabávali sa s prešovskými kapelami a zažili aj veľkolepý ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania oslavovali: Silvester v centre mesta prilákal tisíce ľudí, FOTO
10
Galéria

Spoločne sa zabávali mnohí Prešovčania aj na Hlavnej ulici, kde ich prišlo zhruba 6000. Aj s primátorkou odpočítali posledné sekundy starého roka. Oblohu nad Prešovom následne ožiarila farebná žiara desaťminútového ohňostroja.

Čo želala primátorka

„Bol to dobrý rok. Rok, v ktorom sme si mnohými podujatiami pripomenuli 770. výročie prvej písomnej zmienky, rok kedy sa nám podarilo získať mnoho financií na projekty, rok kedy sa nám podarilo naštartovať dopravu, kedy sa rozbehla výstavba diaľnice D1 a pokročilo sa aj pri začatí budovania rýchlostnej cesty R4. Do roku 2018 prajem všetkým pevné zdravie, veľa síl a veľa splnených plánov,“ zapriala Prešovčanom primátorka Andrea Turčanová.

Pešia zóna sa však naplno roztancovala už od 22. hodiny, kedy z pódia začali znieť tóny kapely Akustika. Hodinový prúd zmesi karibského reggae a slovenského folklóru baviacich sa ľudí dokonale rozohrial. Skupina Heľenine oči ich v dobrej nálade udržala až do polnoci.

Žiadne incidenty

Silvestrovskú noc muzikanti z Heľeniných očí využili aj na krst svojho najnovšieho CD s názvom Vajco. Zábava, tentoraz už v diskotékovom rytme, pokračovala aj po polnočnom ohňostroji. Dobrou správou bolo, že situácia v meste bola pokojná a tunajšia mestská polícia nezaznamenala žiadne incidenty. Ako to počas posledného dňa v roku vyzeralo a ako sa teda Prešovčania zabávali si pozrite v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Príchod roka 2018: Prešovský Silvester v OBRAZOCH
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM