Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!

Tropické teploty zasiahli v týchto dňoch aj obyvateľov Prešova. Vyzvedali sme od nich, na akých zaujímavých miestach hľadajú pred horúčavami únik.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania nám to prezradili: Miesta, kde hľadáme únik pred horúčavami!
Zdroj: TASR

Aj obyvatelia nášho mesta sa v týchto dňoch takpovediac varia vo vlastnej šťave. Ortuť na teplomeroch prekračuje počas dňa tropické hodnoty. A mnohí už slnka majú dosť a pred horúčavami sa snažia hľadať únik. Volia pritom okrem svojich príbytkov aj zaujímavé miesta, ktoré spájajú s relaxom. A práve také sme od nich zisťovali.

Prešovčanka Magda má na trópy tradičný recept. „Chodím k vode, predsa len je to pri bazénoch či vodnej nádrži znesiteľnejšie. Netreba to, samozrejme, preháňať, ale aspoň dvakrát do týždňa si idem zaplávať. A chodím až po 15. hodine, vtedy je to úplne najlepšie,“ povedala.

Schladenie v lese

Roman sa pre zmenu rád vyberie vonku, hoci pália vysoké teploty. Čo vyhľadáva ako únik pred nimi on? „Idem síce vonku, ale schladím sa v lese. Dá sa spraviť turistika aj bez intenzívneho priameho slnečného lúča. Myslím, že je to ideálny nápad, ako neprísť k prehriatu organizmu,“ prezradil pre zmenu svoj recept na príliš vysoké teploty.

„Prvé, čo by mi ešte nedávno napadlo, by bol park na Hlavnej. Žiaľ, po tej silnej búrke tam už nie sú viaceré stromy a tie príjemne tienili. Park teda nateraz vylučujem, ale prechádzka ku Kalvárii vedie cez príjemný chládok, tak snáď ten by som odporučil. Alebo ešte je fajn ísť na kúpalisko,“ povedal svoj názor aj Prešovčan Tomáš.

Jaskyňa

Ďalší tip nám pridala Monika. „Ja nemám rada horúčavy, preto ani radšej nechodím vonku. Ale keď už sa fakt nedá inak a musím sa schladiť, podniknem výlet do jaskyne, alebo do opálových baní. Tam má človek o chládok v pohode postarané,“ povedala nám.

Štefan sa takisto skúša všemožne ochladzovať. Ak je vonku, najlepšie je podľa neho vyhľadať zdroj pitnej vody a ošpliechať si krk aj tvár. „Inak ale chodím často do kostola, kde je vždy príjemný chládok. Lepšie prostredie podľa mňa na schladenie ani neexistuje. Tiež ešte zájdem aj do lesa, takže možnosti sú rôzne. No v kostole je to ozaj najlepšie,“ uviedol nám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM