Futbal

Prešovčania na jar ešte neoslnili: Nedali ani gól, zmenia to proti Ružomberku?

Futbalistov čaká vo Fortuna liga posledné kolo pred rozdelením základnej časti na dve skupiny. Tatran bude hrať iba v tej druhej, o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania na jar ešte neoslnili: Nedali ani gól, zmenia to proti Ružomberku?
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

O veľa bude hrať práve tím z Liptova, pretože prvú šestku stále nemá istú. To Tatran sa musí pozviechať, ak nechce hrať od budúcej sezóny len v II. lige. Neoslnil na jeseň, nepomohli zmeny trénerov a výrazne sa neukazujú ani posily. Aj preto ešte na jar nestrelil ani jeden gól.

Obrovský darček

Nepodarilo sa to ani Martinovi Dupkalovi, ktorý v najvyššej súťaži na prvý gól tiež čaká. „Nevstúpili sme do jari, ako by sme chceli. V treťom zápase by sme to už mohli zlomiť. Chýba nám psychologický stimul v podobe gólu, ktorý by sme potrebovali dať. Ak skórujem v prvej lige, potom si môžem povedať, že moja futbalová kariéra bola úspešná. Bol by to pre mňa obrovský darček," povedal pre web klubu 1fctatran.sk. Zatiaľ to gólovo zelenobieli nezvládli ani v jednom z dvoch jarných duelov, nemohli preto ani zďaleka pomýšľať na víťazstvo. Tím spod Čebraťa je pritom mužstvo, ktoré len tak body nerozdáva a v zápase bude veľkým favoritom.

„Neprídu len brániť alebo hrať na remízový výsledok. Podľa mňa nás čaká iný futbal, ako v predchádzajúcom súboji so silným Trenčínom. Verím, že to nebude iba o defenzíve a vykrývaní krídelných priestorov, ale naopak. Chcem, aby sme sa snažili byť nebezpeční a vytvárali si príležitosti na náš prvý jarný gól. Dúfam, že to pôjde, mužstvo na to má, ale potrebuje sa naštartovať,“ tvrdí Dupkala.

Nie z posledného miesta

Opäť by Šarišanom pomohlo, ak by nebodovala ani Senica, ale na to sa donekonečna spoliehať nemôžu. Už v minulom kole Záhoráci naznačili, že to so záchranou myslia vážne, pretože na pôde jasného lídra z Trnavy takmer získali bod. Inkasovali až v poslednej nadstavenej minúte.

„Verím, že do ďalšej časti súťaže nepôjdeme z posledného miesta, pred Senicou máme dvojbodový náskok. Podbrezová sa naštartovala dobre, obidve jarné stretnutia zvládla. Verím, že nesklame ani toto kolo a úspešná bude aj v Senici,“ dodal Dupkala s tým, že úspešný výsledok si želá najmä pre Prešov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM