Rôzne

Prešovčania konečne prídu o legendu: Nezabudnuteľná rarita ale nikomu chýbať nebude

Prešovčania prídu o niečo, čo rozhodne nikomu chýbať nebude. Už o niekoľko týždňov totiž dôjde ku demontáži neslávne známej rarity v podobe semafora pri diaľnici.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania konečne prídu o legendu: Nezabudnuteľná rarita ale nikomu chýbať nebude
Zdroj: Mesto Prešov

Akoby sa v posledných dňoch so sprejadňovaním ciest roztrhlo vrece. Už aj z diaľnice D1 motoristi schádzajú po novom. A je tu pre vodičov ďalšia zaujímavá správa. Už o pár týždňov legendárny prešovský semafor bude patriť minulosti.

Šoféri v okolí Prešova začínajú jazdiť po ďalšom cestnom úseku. A o pár týždňov tak konečne vodiči prídu o legendárny semafor. „Sprevádzkovanie nového zjazdu z diaľnice D1 nastalo v pondelok. Motoristi tak už prichádzajú do centra Šariša v smere od Popradu po cestnom úseku, ktorý doposiaľ nebol využívaný,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. Ako pokračoval, protismerná jazda vozidiel vchádzajúcich a schádzajúcich z diaľnice je tak minulosťou.

Bude vám chýbať legendárny semafor pri diaľnici?

Ostatné práce na tomto stavbárskom diele pokračujú, pričom dokončené by mali byť do konca leta. Raritný prešovský semafor, regulujúci výjazd na diaľnicu, je síce ešte v prevádzke, no jeho demontáž je otázkou už iba niekoľkých týždňov.

„Kým sa tak stane, vodičov čaká ešte jedno výraznejšie dopravné obmedzenie, kvôli ktorému budú jazdiť v smere na Poprad po „starej“ ceste 1/18, pričom napojenie na ňu bude možno až v križovatke pred obcou Široké. Od 29. júla sa totiž bude dokončovať ukladanie a výmena živičného povrchu, čo si vyžiada uzatvorenie výjazdu na diaľnicu. Tieto práce potrvajú približne týždeň,“ dodal Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM