Správy

Prešovčania, ešte máte šancu: Stále môžete požiadať mesto o dotáciu na kultúru, sociálnu oblasť či šport

Už len do konca marca môžu Prešovčania požiadať mesto o dotáciu na aktivity a činnosť v sociálnej oblasti, na kultúru a šport z mestského rozpočtu. Radnica však bude akceptovať len žiadosti podané na nových formulároch, ktoré si verejnosť môže stiahnuť z webstránky mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania, ešte máte šancu: Stále môžete požiadať mesto o dotáciu na kultúru, sociálnu oblasť či šport
Zdroj: TASR

Žiadatelia musia postupovať v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov, ktoré prijali poslanci vlani a nadobudlo účinnosť od januára tohto roku.

V oblasti kultúry mesto podporí iba podujatia organizované výlučne na území mesta Prešov. V sociálnej oblasti poskytne dotácie na činnosť aj podujatia, aktivity zamerané výhradne na sociálnu pomoc, podporu zdravia a sociálneho kontaktu. Šport dostane najväčšiu podporu, peniaze pôjdu pre športové kluby, na športové podujatia pre deti a mládež a iné športové podujatia.

Mesto vyčlenilo v rozpočte na dotácie pre tento rok sumu 215 000 eur. Z toho na šport pôjde 180 000 eur, kde je vyčlenených 108 000 eur na nosné športy futbal, hokej, hádzaná, volejbal. Následne 54 000 eur poputuje na ostatné športy, 12 600 eur na športové podujatia pre deti a mládež a 5 400 eur na iné športové podujatia.** Z rozpočtu pôjde dotácia aj na kultúru vo výške 20 000 eur a na sociálnu oblasť 15 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Rátajte s tým vopred, nastane to už o niekoľko dní: Časť Prešova sa na desiatky minút ponorí do tmy!

Dojímavý boj: Pre prešovskú Kalváriu sa spojili desiatky tisíc ľudí, dostavil sa nádherný výsledok

Pamiatka, na ktorú môžeme byť hrdí, má konečne novú tvár: Prvé zábery z vynoveného Skladu soli

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM