Webnoviny - Futbal

Prešovčania dobrým záverom jesene odčinili zlý štart

Futbalisti corgoňligového tímu 1. FC Tatran Prešov sú po 18. kole súťažného ročníka 2010/2011 so ziskom 17 bodov na 11. mieste v tabuľke. Dostali sa tam za štyri víťazstvá, päť remíz a deväť prehier (skóre 12:22).

Najmä spomenutú neúspechy pribúdali na ich konto v úvode sezóny ako na bežiacom páse. Šarišania prehrali prvé štyri súboje v Corgoň lige (CL) a prvý bod získali až v 5. kole, keď doma remizovali s Dubnicou 1:1. Kapitán „zeleno-bielych“ Ján Papaj na margo prvých štyroch kôl v podaní jeho tímu pre agentúru SITA povedal: "Veľmi ťažko sme sa rozbiehali. Prvé štyri zápasy sme nešťastne prehrali o gól.

Strelecky sa nám vôbec nedarilo. Góly sme začali dávať až od 5. kola, ale iba po jednom v stretnutí," zanalyzoval žalostné výsledky Prešova Ján Papaj a pokračoval: „Potom prišlo u nás k výmene trénera, vďaka ktorej sme sa konečne chytili. Mali sme šnúru šiestich zápasov bez prehry. Škoda toho posledného, ktorý sme v Košiciach prehrali vysoko 0:4. Čaká nás veľmi ťažká jar, preto sa musíme teraz v zime na ňu veľmi dobre pripraviť. Samozrejme, nikto z nás nečakal, že budeme po jesennej časti tak nízko. Mali sme ambície skončiť po jeseni vyššie, nie až na 11. mieste.“

Začiatok jesene – veľká katastrofa Hrdina vydareného záveru jesennej časti Corgoň ligy 2010/2011 Jakub Diviš, ktorý v šiestich majstrovských zápasoch až 425 minút nelovil loptu zo svojej siete, tiež hovoril o nevydarenom vstupe do nového súťažného ročníka Corgoň ligy. „Začiatok jesene bola z našej strany jedna veľká katastrofa. Po piatich kolách sme boli s jediným bodom beznádejne poslední. Samozrejme, že sme chceli byť vyššie. Dosť nás ten zlý úvod zaskočil. Zmena trénera nás naštartovala k lepším výkonom a po príchode Ladislava Pecka sme ťahali veľmi peknú šnúru šiestich zápasov bez prehry. Zo záveru jesene nás môže mrzieť iba vysoká prehra v 18. kole v Košiciach 0:4, ale druhý polčas sme hrali iba s desiatimi hráčmi, tam sa vyhrať nedalo. Košičania tento kľúčový zápas zvládli lepšie ako my,“ zdôraznil 24-ročný bývalý brankár Slavie Praha, ktorý bol od vlaňajšieho leta v tíme zo Šariša na hosťovaní a vo februári 2010 s vedením 1. FC Tatran podpísal trojročnú profesionálnu zmluvu.

Podľa 24-ročného futbalového legionára z Bosny a Hercegoviny Avdiju Vršajeviča jesennú časť Corgoň ligy je z pohľadu Prešova veľmi ťažké hodnotiť, pretože v prvých štyroch kolách v podstate nebol dôvod na nejakú špeciálnu analýzu.

Jeden gól za celú jeseň Z hľadiska Tatrana to bolo veľké trápenie a beznádej, ktoré sa prejavili aj v tabuľke. „Škoda, že prvé štyri zápasy sme prehrali iba o gól. Ale keď nedáte gól, nemôžete vyhrať… Nie som spokojný ani s tým, akým dielom som prispel ja k výsledkom Prešova. Osobne som nečakal, že za celú jeseň dám iba jeden gól,“ otvorene priznal Vršajevič a pokračoval: „Teraz sa musíme zodpovedne pripraviť na jarnú odvetu, ktorá pre nás nebude vôbec jednoduchá. Budeme sa v nej snažiť bodovať od prvého kola a verím, že na jar dám viac gólov ako iba jeden.“

Vršajevič si tiež myslí, že mužstvo Ladislava Pecka by malo na jar pokračovať v tom trende, ktorý predviedlo v závere jesene, keď šesť zápasov za sebou neprehralo. „Dobrý dojem z našich výborných výkonov zo záveru jesennej časti Corgoň ligy sme si pokazili debaklom 0:4 v Košiciach. Tam sa však podľa mňa nedalo vyhrať. Aj domáci futbalisti veľmi súrne potrebovali tri body ako my. Oni za týmto cieľom išli dôraznejšie a dôslednejšie. Preto v súboji s nami uspeli a dali nám štyri góly,“ dodal Advija Vršajevič.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM