Iné športy

Prešovčania boli úspešnejší a polepšili si: Volejbalisti po výhre na 3. mieste

V boji o 3. miesto tabuľky boli prešovskí volejbalisti úspešní. Nezaváhali proti Svidníku a polepšili si v rámci nadstavbovej časti ligy.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania boli úspešnejší a polepšili si: Volejbalisti po výhre na 3. mieste
Zdroj: Vkmiradpupresov

Prvý posviatočný domáci zápas v nadstavbovej časti volejbalovej extraligy mužov sa hráčom VK Mirad PU Prešov vydaril. Po minulotýždňovom tesnom neúspechu v Prievidzi si v 2. kole pripisujú 3 body za hladké víťazstvo 3:0 (-15, –11, –17) nad TJ Slávia Svidník. Napriek rovnosti bodov (33) si Prešovčania s týmto súperom vymenili miesto v elitnej časti tabuľky. O vzostupe Prešova na 3. miesto rozhodol ukazovateľ počtu víťazstiev.

Vo farbách Svidníka nastúpil na svoj prvý zápas Juraj Kalužný, ktorého angažovali z prvoligového mužstva VO AC UNIZA Žilina len v priebehu týždňa. Prešovčanom opäť chýbal v zostave zranený smečiar Vlado Katona.

Po absencii v Prievidzi si svoju úlohu na ihrisku zastal nahrávač Kamil Feňo. Stretnutia Prešova a Svidníka majú pravidelne iskrivú atmosféru, ale napriek očakávaniam fanúšikov oboch táborov sa na ihrisku východniarska dráma nekonala. Úvodný set poznačilo množstvo chýb. Hlavne Svidníčania bojovali s vlastným servisom. Od prvej lopty mali domáci navrch. Náskok Prešova postupne narastal a zisk setu pomerom 25:15 len potvrdili chyby hostí na podaní i útoku.

V druhom sete sa začalo omnoho vyrovnanejšie. Do stavu 8:7 sa zdalo, že hostia sa dostali na prevádzkovú teplotu, ale bohužiaľ. Opätovné chyby na servise i razantné útoky Michala Rajdugu hnali domácich k víťazstvu. Šnúra 11-tich bodov pri podaní Martina Sopka znamenala koniec druhého dejstva, v ktorom hostia stihli nazbierať len 11 bodov.

Tréner Svidníka Peter Tholt sa snažil dohovoriť svojim zverencom počas prestávky. Na začiatku tretieho setu dokonca hostia prvýkrát v zápase viedli 4:5 a krok držali ešte do stavu 10:10. Ani kvalitný útok Marcela Luxa však nestačil na rozbehnutých Prešovčanov, ktorí za hojnej podpory z hľadiska vyhrali aj tretí set rozdielom 25:17 a celý zápas hladko 3:0. Hráčom zápasu sa stal nahrávač Prešova Kamil Feňo.

Jaroslav Vlk, tréner VK MIRAD PU Prešov: „Myslím si, že sme proti obávanému Svidníku podali výborný koncentrovaný výkon. V podstate sme Svidník nepustili k vážnejšej zápletke. Jednoznačne sme dominovali vo všetkých herných činnostiach zápasu.“

Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník: „My sme nenašli hráča, ktorý by zodvihol bojovú zástavu. Veľmi sme sa vytrápili. Všetko sme veľmi silili. Nezaslúžili sme si pomyslieť na lepší výsledok. Aj také zápasy sú a verím, že sa to už v najbližšom zápase zlepší.“

Najbližší domáci zápas odohrajú Prešovčania v Športovej hale Spojenej školy Ľ. Podjavorinskej v sobotu 27.01.2018 o 17:00. proti tímu VK Prievidza.

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM