Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešov zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO

Prešovčanov zasiahol nový ošiaľ. Postupne mu prepadáva čoraz viac ľudí. Čo to v našom meste robia s mobilnými telefónmi?

Ilustračný obrázok k článku Prešov zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Prešov už zasiahla nová mánia v podobe hľadania pokémonov. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ošiaľ aj v našom meste

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ. O čo vlastne ide? Hlavný cieľ aplikácie spočíva v chytaní pokémonov. Táto hra uchvátila hlavne mladšie ročníky, ktoré sa takýmto spôsobom vrátia do svojho detstva, kedy presne práve kreslená rozprávka Pokémon bola svetovým hitom.

Prečítajte si tiež: Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Prešova

„O hre som sa dozvedela dva dni po neoficiálnom vydaní, osobne som ju začala hrať asi pred desiatimi dňami. A to už bol veľký boom. Dozvedela som sa o tejto hre vďaka naším Otaku priateľom. Všetkých to facsinovalo, stiahli sme si to so sestrou do tabletu. Dlho sme nad tým uvažovali, no neľutujeme to,“ hovorí Prešovčanka Veronika Tomková.

Nájdu sa aj na Sekčove

Najlepší lov býva podľa nej práve v meste, napríklad v Lesíku delostrelcov a na cintoríne. „Na cintoríne sa často nachádzajú aj vzácni pokémoni. Na Sídlisku III som síce ešte nelovila, avšak, Sekčov sa taktiež nenecháva zahanbiť. Tam sa dajú nájsť hlavne pri poliklinike či v obchodných domoch,“ prezrádza ďalej. Pokémonov nachytala viac ako 400 a denne ich so sestrou chytí aj 50.

„Bolo to moje detstvo a mám rada nostalgiu, preto ma to zaujalo. Oni môžu byť všade. Raz sme Meowtha chytali tak, že sme za ním bežali zo Škáry až na Železničnú stanicu. Alebo sa nám vyliahlo vajíčko a ja som ostala stáť v strede cesty, pretože som bola zaujatá, čo sa vyliahne. Ale už sa takýmto hlúpym chybám vyvarujeme. Pokémona môžem chytiť, keď je odo mňa maximálne 300 metrov,“ dodala. Ale pozor, to aby sme videli pokémonov nefunguje na všetkých zariadeniach. Ide o to ze pokiaľ nemáte zariadenie gyroskop, neuvidíte pokémona v realite.

Prečítajte si tiež: Na prešovskej Delni to bude žiť: Študujte program podujatí, ktoré sa blížia!

Tohtoročný letný hit je dobrý aj na kondíciu, pretože ľudia kvôli hre neraz musia aj bežať, alebo sa aspoň prechádzať nejednu hodinu. „Odkedy hru hrám tak som trochu schudol. Aspoň to človeka vytiahne von. Musím bežať, práve mám šancu chytiť Odisha,“ zasmial sa Paľo. Jeho kamarát Ondrej mal taktiež naponáhlo. „Ak človek zaváha, má smolu. Treba byť rýchly a sledovať, čo sa deje. Minule mal niekto na hlave pokémona a tak som ho chytil celkom ľahko,“ povedal.

Ľudia prepadli novej mánii: Po Prešove hľadajú pokémonov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM