Ľubomír Hudačko Futbal

Prešov vyhral prvý zápas. Tréner Varga: Mali sme rozdielového hráča, čo zabával ľudí

Tatran Prešov sa doma konečne dočkal gólu a aj prvej výhry v sezóne. Prispel k tomu, podľa trénera Vargu, aj rozdielový hráč. Zabával totiž tribúny.

Ilustračný obrázok k článku Prešov vyhral prvý zápas. Tréner Varga: Mali sme rozdielového hráča, čo zabával ľudí
Zdroj: TASR

A to tu už dlho nebolo. V drese Tatrana sa v parádnom svetle predstavil Musefiu Ashiru Olansunjanmi, ktorý podľa trénera Stanislava Vargu zabával ľudí.

Dlhé čakanie

Prešovčanov okrem toho potešil aj fakt, že si doma pripísali prvý gól v ročníku. Na ten čakali až 510 minút v tejto sezóne a ak k tomu prirátame domáce zápasy ešte z predchádzajúceho prvoligového predstavenia, vyšlo by nám oveľa vyššie číslo. Naposledy totiž gólom rozjasal domáce tribúny Ján Novák 13. apríla 2013 v súboji s Ružomberkom počas výhry 3:1. Potom Tatran nedal gól v závere sezóny 2012/2013 Nitre, Košiciam, Trnave a v roku 2016 ani Michalovciam a naposledy ani Senici. No parádnou strelou Dávida Leška a sympatickým prejavom sa koňare odlepili z posledného miesta.

Prečítajte si tiež: Pokus číslo šesť: Tatran sa dočkal prvého gólu a konečne sa raduje aj z výhry!

Po zápase sa skloňuje meno najmä spomínaného Nigérijčana Olansunjanmiho. „Možno sme mali rozdielového hráča. Myslím, že zabával divákov, čo tu dlho nebolo. A začali sme dobre, mali sme čistú šancu. Potom nebolo ľahké počas prestávky zdvihnúť chlapcom hlavy. Som však rád, že Leškovi to padlo, jeho štatistiky totiž disponovali najväčším počtom striel zo všetkých hráčov. Veril som, že sa to otočí pre nás,“ povedal tréner Stanislav Varga na pozápasovej tlačovej konferencii.

Premyslený ťah?

Duel teda rozhodol Dávid Leško, ktorý však prišiel na ihrisko len tesne predtým, ako vystriedal Petra Katonu. Bol to premyslený ťah? „Na lavičku nejdú hráči vždy len kvôli tomu, že hrajú zle. Skúsil som to tentoraz opačne s Leškom a nasadil ho neskôr. Som rád, že to dopadlo podľa predstáv,“ dodal Varga. Tréner Zlatých Moraviec Peter Gergely priznal, že jeho tím má v útoku problémy.

Prečítajte si tiež: Mladík z Prešova prestupuje do Manchestru, reakcia Tatrana: Je to obrovský úspech!

„Domáci začali dobre, mali šance. Potom sa hra vyrovnala. Tatran dal gól, keď sme mali viac šancí my. No v koncovke sme zlyhali. Nedá sa hrať na 0:0 a my sme na tento výsledok ani nechceli hrať. Tiež sa trápime s koncovkou a prehrali sme, lebo sme gól nedali,“ uviedol. Prešov sa teda práve na Vion v tabuľke dotiahol a obaja súperi majú po štyri body. Na posledné miesto sa po ďalšej prehre prekvapujúco zosunula Dunajská Streda. Líder pelotónu má zatiaľ ešte šokujúcejšie meno – ZP Šport Podbrezová. Tú trénuje Prešovčan Marek Fabuľa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM