Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešov trápia neplatiči na cintorínoch: Ľudia dlžia peniaze až za 2 300 hrobov v meste!

Problémy s neplatičmi za hrobové a urnové miesta riešia aj v Prešove. Nemajú však na programe označovať ich nálepkami, hoci ich je dostatočné veľké množstvo.

Ilustračný obrázok k článku Prešov trápia neplatiči na cintorínoch: Ľudia dlžia peniaze až za 2 300 hrobov v meste!

V správe mesta Prešov je osem cintorínov a dokopy približne 23 000 hrobových miest. Celkom 80 eur zaplatíte za detské hrobové miesto a štandardné vás vyjde na 120 eur. Sú však aj takí, ktorí tento poplatok nehradia. A nie je ich málo.

„Vzhľadom k celkového počtu hrobových miest je miera neplatičov vysoká. Predstavuje z celkového počtu približne 10%,“ povedal výkonný riaditeľ Technických služieb mesta Prešov Jozef Višňovský. Podľa neho majú v rámci evidencie cintorína neplatičov podchytených.

Ktoré hrobové miesta nie sú zaplatené Višňovský ďalej priblížil: „Zväčša sa jedná o staré hrobové miesta, kde sa ostatky nenachádzajú. Spôsob informácie, resp. riešenie nezaplatených hrobových miest nálepkami nevyužívame,“ dodal. Podľa neho je najviac neplatičov na Hlavnom cintoríne, nakoľko je rozlohou aj počtom hrobových miest najväčší. Nezaplatené miesto potom držia v správe aj počas neplatenia ešte 1 rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM