Futbal

Prešov si neudržal talentovaného útočníka: Z Tatrana odchádza aj Pavol Šafranko

Po jesennej časti odchádza z futalového tímu Tatrana Prešov ďalší hráč. Talentovaný Pavol Šafranko zamieril do konkurenčnej Dunajskej Stredy.

Ilustračný obrázok k článku Prešov si neudržal talentovaného útočníka: Z Tatrana odchádza aj Pavol Šafranko
Zdroj: TASR

Pavol Šafranko sa v stredu stal futbalistom FC DAC 1904 Dunajská Streda, s ktorým podpísal kontrakt na tri a pol roka. Dosiaľ bol kmeňovým hráčom 1. FC Tatran Prešov, uplynulý rok hosťoval v Podbrezovej.

Hral aj v reprezentácii

Dvadsaťdvaročný útočník má v najvyššej slovenskej súťaži na konte 32 stretnutí a päť gólov, z toho si v jesennej časti aktuálnej sezóny za Podbrezovú pripísal štyri zásahy v osemnástich štartoch. Reprezentačný tréner Ján Kozák ho povolal na januárové prípravné zápasy v Spojených arabských emirátoch, kde si odkrútil debut v A-mužstve SR, nastúpil proti Ugande aj Švédsku. Stabilne patrí do kádra národného tímu do 21 rokov.

Šafranko v pondelok absolvoval lekárske testy a o dva dni neskôr podpísal zmluvu.

Aby mužstvo stúpalo

„Prvé pocity z klubu sú fantastické. Môj príchod sa začal riešiť už po skončení jesennej časti. Čakal som na ponuky a práve Dunajská Streda bola najrýchlejšia a najpriamočiarejšia. Vycítil som, že majú o mňa skutočný záujem, preto som neváhal a prišiel som si pozrieť štadión a celkové fungovanie. Veľmi sa mi tu zapáčilo. Chcem najmä, aby mužstvo stúpalo hore tabuľkou. Nebudem si dávať konkrétne predsavzatia, že strelím 20 gólov. Pre mňa bude teraz prioritou, aby som mojou hrou pomáhal k víťazstvám,“ povedal nový hráč Dunajskej Stredy.

Akvizíciu si pochvaľoval športový riaditeľ FC DAC 1904 Jan Van Daele. „Už v mladom veku preukázal kvality v prvej lige aj reprezentačnom drese. Patrí medzi dôležitých hráčov slovenského výberu do 21 rokov, ktorý sa kvalifikoval na európsky šampionát a nie náhodou dostal pozvánku aj medzi seniorov. Preto sme neváhali a vykúpili sme ho zo zmluvy s Prešovom. Príchodom Šafranka máme v mužstve štyroch hráčov s potenciálom zahrať si na letných ME futbalistov do 21 rokov, čo nás veľmi teší,“ uviedol Van Daele na oficiálnej klubovej stránke.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM