Ľubomír Hudačko Správy

VIDEO a FOTO priamo z miesta: Ulicami Prešova prešiel smútočný sprievod

Prešov sa v utorok zahalil do smútku. V metropole Šariša práve na dnešný deň pripadla rozlúčka so zosnulými hasičmi. Mestom už prešiel smútočný sprievod.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO priamo z miesta: Ulicami Prešova prešiel smútočný sprievod
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Na utorok 16. mája pripadla v Prešove rozlúčka so zosnulými hasičmi, ktorých životy si vyžiadala nehoda policajného vrtuľníka. Pád vrtuľníka si vyžiadal životy pplk. Mgr. Radoslava Lacka (†48) a npor. Petra Toďora (†43).

Radoslav Lacko sa narodil v roku 1968 v Prešove a v Hasičskom a záchrannom zbore (HaZZ) pôsobil od roku 1992. V roku 2002 sa stal veliteľom čaty na hasičskej stanici v Prešove a v tejto funkcii zotrval až do roku 2015, kedy bol prezidentom HaZZ menovaný do funkcie riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove.

Peter Toďor sa narodil v roku 1974 v Prešove. Od roku 1999 do 2002 pôsobil na Okresnom úrade na odbore požiarnej ochrany v Sabinove ako príslušník jednotky požiarnej ochrany. Nasledujúcich osem rokov slúžil ako technik – strojník na hasičskej stanici v Lipanoch. V rokoch 2010 – 2012 pôsobil na hasičskej stanici v Prešove ako hasič záchranár – špecialista. Od 1. novembra 2012 vykonával funkciu veliteľa družstva na spomínanej hasičskej stanici.

VIDEOZÁBERY priamo z miesta: Smútočný sprievod v metropole Šariša
4
Galéria

Smútočný sprievod v metropole Šariša začal dopoludnia približne o 11. hodine. Viedol od Hasičskej stanice v Prešove po uliciach Záhradná, Požiarnická, Okružná, Hviezdoslavova, Štefánikova a Hlavná až ku Konkatedrále sv. Mikuláša, kde sa následne začala rozlúčka s obidvoma zosnulými hasičmi.

Sprievodu sa zúčastnili aj prezident HaZZ Alexander Nejedlý a minister vnútra Róbert Kaliňák. Ten povýšil oboch zosnulých hasičov in memoriam. Počas smútočného sprievodu v uliciach Prešova vzdali so slzami v očiach hold svojim zosnulým kolegom desiatky hasičov.

V priložených galériách si môžete pozrieť zábery zo smútočného sprievodu v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

FOTOGALÉRIA:  Ulicami Prešova išiel smútočný sprievod
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM