Od Vás

Prešov pod náporom dopravy aj žiab: Udalosti roku 2014 fotoobjektívom vážne i nevážne :)

Ako zvyčajne, aj posledných dvanásť mesiacov bolo v našom meste bohatých na spoločenské, kultúrne a osobitne politické udalosti. Pripomeňme si zlomok z nich vážne a nevážne prostredníctvom fotografií...

Ilustračný obrázok k článku Prešov pod náporom dopravy aj žiab: Udalosti roku 2014 fotoobjektívom vážne i nevážne :)
Zdroj: Dnes24.sk

Nesporne jedným z najdôležitejších politických medzníkov boli komunálne voľby. Po nich bude stáť na čele mesta po prvýkrát žena a s ňou vyše tridsiatka poslancov. Čaká ich závažná úloha: splniť aspoň časť svojich predvolebných sľubov. Najmä tých, ktoré sa týkajú dopravy, zamestnanosti mladých, čistoty mesta a podobne.

Počas roka do diania niekoľkokrát významne zasiahla príroda. Po záplavách ponúkla víchricu, ktorá v našom okrese narobila veľké škody a bolestne zasiahla lesy. Prešov je aj v 21. storočí významnou migračnou trasou, a to nielen pre automobilovú dopravu, ale i pre vtáctvo. Dôkazom toho je bohaté zastúpenie rôznych druhov v Chovnej stanici Štátnej ochrany prírody v Prešove počas roka. Na území mesta sa tiež vyskytol nezvyčajný medveď.

Stále citlivým problémom ostáva doprava. Popri pirátoch vzrastá počet ohľaduplných vodičov, ktorí kúsok vzácneho času dokážu obetovať prežitiu aj iných obyvateľov. Najmä na priechodoch pre chodcov. Mesto tohto roku zažilo veľa zaujímavých kultúrnych podujatí a návštev známych umelcov (vari raz bude aj U2). A sviatky, medovina i vianočné trhy sa preňho stanú novou inšpiráciou k úprimnému prianiu, aby nový rok bol ešte lepší, ako bude.

Prezrite si udalosti vo fotogalérii s dávkou recesie a humoru pri bilancovaní roka 2014!

text a foto: Dušan Guman

Čítajte aj druhú časť o bilancovaní roka 2014 v Prešove!

Rok 2014 Prešova v obrazoch: Pobavte sa koncoročným hodnotením!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM