Ľubomír Hudačko Šport

Prešov nesklamal. Pre život bežalo viac ako 4000 účastníkov

Sobotný Beh pre život pohltil tentoraz metropolu Šariša. Podujatiu prialo počasie i chuť si odbehnúť trať prevažne po Hlavnej ulici. Na štarte sa ocitli viac než štyri tisícky bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Prešov nesklamal. Pre život bežalo viac ako 4000 účastníkov
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výskum buniek vďaka prístroju

Cieľ vyzbierať 85 000 € v rámci turné po Slovensku je opäť reálnejší. Hneď 12 051 z nich sa pribudlo počas podujatia v Prešove. Nadácia Tesco organizovala už 6. ročník, peniaze budú použité na výskum rakoviny: „Prostredníctvom tejto akcie zbierame peniaze na prístroj, ktorý nám pomôže skúmať nádorové bunky. Ďakujeme veľmi pekne tým, ktorí to pre chorých podporia,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny pri Ústave experimentálnej onkológie SAV v Bratislave. Okrem toho môžu odborníci merať objekty v nanosvete a umožní im sledovať komunikáciu medzi zdravými a nádorovými bunkami, čo môže pomôcť pri vývoji nových diagnostických me­tód.

Patrónom Heľenine oči

V Bratislave a Banskej Bystrici už beh prebehol, štvrtú zo šiestich zastávok bude už tento víkend hostiť Nitra. Patrónmi pri Divadle Andreja Bagara budú herci Ján Greššo a Eva Pavlíková. Na východe podporili v sobotu dobrú vec hudobníci z formácie Heľenine oči. V programe vystúpil aj folklórny súbor Bystrina.

Foto a video: ľh, úprava foto: Jana Bujňáková

Beh pre život
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Beh pre život
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM