Ľubomír Hudačko Iné športy

Prešov na Final Four SEHA ligy: Hádzanári cestujú s vysokými ambíciami i rešpektom

Za účasti hádzanárov Tatrana Prešov štartuje v piatok Final Four SEHA ligy. Slovenský šampión vyhral základnú časť súťaže a po minuloročnej neúčasti medzi najlepším kvartetom je na neutrálnej palubovke v srbskom Novom Sade na papieri najväčším favoritom na zisk celkového triumfu.

Ilustračný obrázok k článku Prešov na Final Four SEHA ligy: Hádzanári cestujú s vysokými ambíciami i rešpektom
Zdroj: TASR

Prešovčania skončili v prvom ročníku účinkovania v nadnárodnej lige na tretej priečke, v minulej sezóne na záverečnom turnaji Final Four však neštartovali.

Ako papierový favorit na zisk prvenstva neskrývajú vysoké ambície, pred svojím piatkovým súperom z bieloruského Meškova však majú rešpekt. "Ukázalo sa, že máme v sebe bojového ducha. Na prvé miesto sme sa dostali až v závere základnej časti, no v tejto chvíli to už nič neznamená. Začíname odznova a netreba si myslieť, že doterajšie dve víťazstvá nad Brestom Meškov nám automaticky zaručujú úspech aj v treťom. Toto je play off a prípadné zaváhanie znamená stopku na ceste do finále,“ dvíha varovný prst prešovský kapitán Radoslav Antl.

Ani asistent generálneho manažéra Marián Huňady súpera nepodceňuje: „Po rozpade Dinama Minsk si odtiaľ stiahli trojicu hráčov. Ich sila určite vzrástla a budú si veriť.“ V treťom ročníku SEHA ligy sa prvýkrát záverečný turnaj bude konať na neutrálnej pôde. V predchádzajúcich dvoch mali menšiu výhodu domáce tímy zo Záhrebu či Skopje, tentoraz sa Final Four uskutoční na palubovke v Novom Sade. „Určujúcim faktorom budú výkony hráčov a rovnako aj fakt, ako sa bude dariť brankárom,„ uviedol Huňady, ktorý následne na margo zdravotného stavu Šarišanov dodal: "Menšie boľačky sú, tie sa ale nepočítajú a chlapci na ne zabudnú v rámci sústredenia na zápas. Iba Tomáša Urbana trápia natiahnuté slabiny. Treba ale veriť, že za tých niekoľko hodín, ktoré ostávajú do súboja s Brestom, sa v jeho prípade situácia upokojí a bude môcť hrať.“

Slovenský šampión nastúpi v piatok o 20.30 h v druhom semifinále dňa proti bieloruskému Brestu Meškov. V nedeľu sa v prípade víťazstva predstaví vo finále a ak prehrá, bude hrať o tretie miesto. V prvom piatkovom semifinále na seba narazia chorvátsky CO Záhreb a macedónsky Vardar Skopje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM