Ľubomír Hudačko Správy

Prešov kedysi a všetko nakrútené z lietadla: Unikátne zábery z metropoly Šariša

Zábery, ktoré potešia oči mnohých. Video zobrazuje pohľad na celý Prešov a to z vtáčej perspektívy. Bolo nakrútené z lietadla ešte v minulom miléniu.

Ilustračný obrázok k článku Prešov kedysi a všetko nakrútené z lietadla: Unikátne zábery z metropoly Šariša
Zdroj: YouTube.com

Letecké zábery z roku 1998 približujú pohľad na to, ako vtedy Prešov vyzeral. Z vtáčej perspektívy si môžete pozrieť známe dominanty a aj športové štadióny.

Prečítajte si tiež: Všetky oči fanúšikov lega sa upierali do Prešova: VIDEO z atraktívnej sú­ťaže

„Letecké zábery boli zhotovené obyčajnou kamerou S-VHS a toto už je 1 kópia VHS. Bolo to filmované z lietadla Ražňany,“ prezradil pre náš portál spoluautor Marián Bodnárik. Ako dodal, na videu môžeme vidieť celkový pohľad na Prešov, pretože nakrúcané bolo prakticky všetko.

Prečítajte si tiež: Famózne snímky, ktoré ste v tejto podobe ešte nevideli: Mladý fotograf fotí Prešov z vtáčej perspektívy! FOTO

„V tomto videu bol natáčaný celý Prešov, teda všetky sídliská a plus aj mesto. Zábery sa prioritne používali ako úvody k svadobným videám. Existujú aj ďalšie zábery z monobloku na mesto a sídlisko Sekčov spred vyše 20 rokov, ale to by chcelo prehľadať celý dom,“ dodal Bodnárik s úsmevom. Ako to teda pred takmer dvadsiatimi rokmi v našom meste vyzeralo si môžete pozrieť vo videogalérii.

foto: youtube

Prešov z vtáčej perspektívy: Pohľad na mesto z roku 1998
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM