Ľubomír Hudačko Správy

Prešov je rozrytý a obsadili ho bágre: 3 lokality, kde rastú nové stavby, FOTO

Určite ste si to všimli. Na nejednom mieste v Prešove v súčasnosti prebieha stavebná činnosť. Pracuje sa na nových obchoďákoch či obchvate.

Ilustračný obrázok k článku Prešov je rozrytý a obsadili ho bágre: 3 lokality, kde rastú nové stavby, FOTO
16
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešovčania si v súčasnosti v našom meste môžu všimnúť nejednu prebiehajúcu stavebnú činnosť. My sme do nášho článku vybrali 3 takéto lokality, kde sa pilne pracuje a kde predmetné miesto obsadili bágre. V meste je však v pláne aj ďalšia zaujímavá stavba, už približne 10 rokov sa hovorí o obchodnom centre Forum. To sa stavať však ešte nezačalo, tak si priblížme tie, ktoré sa v súčasnosti realizujú.

Eperia

Na Sekčove sa medzi dvomi inými obchodnými sieťami realizuje od konca júna roka 2016 stavba, ktorá po dokončení ponesie názov Eperia. Pôjde o nákupné centrum s celkovou prenajímateľnou plochou 22 000 m2. V obchodnej zóne na sídlisku Sekčov tak rastie dvojpodlažné, regionálne nákupné centrum, v ktorom sa má nachádzať viac ako stovka obchodov.

V ponuke majú byť známe módne značky a nemá chýbať ani nový koncept potravín či dodatkový zákaznícky servis alebo služby food court. V pláne sú aktívne zóny, detský kútik, pohodlné sedenie po dlhých nákupoch či wifi. Dominantu má tvoriť centrálne námestie otvorené cez dve podlažia a okrem oddychovej zóny so zeleňou a informačným pultom tam má byť umiestnená aj skupina panoramatických výťahov, ktoré prepoja nákupné podlažia s podzemným podlažím, kde zaparkuje viac ako 600 áut.

Odbočka Škultétyho – ZVL

Slovenská správa ciest pred časom vybrala nových stavbárov na dobudovanie rozostavanej prekládky cesty I/68, odbočka Škultétyho – ZVL v Prešove s kruhovým objazdom, a to po tom, čo sa firma Hant BA DS & Antik dostala do finančných problémov a na stavbe dlho nepracovala. Slovenská správa ciest (SSC) jej vypovedala zmluvu, pôvodne mala byť stavba dokončená do októbra 2015. Na stavbe vykonala približne 40 % prác. Na konci júna 2016 došlo k pokračovaniu prác už s firmou Doprastav. Od júla 2016 musia vodiči znášať aj dopravné obmedzenia. „Dopravné obmedzenia, o ktorých sa hovorí v oznámení Doprastavu, sa od 10. júla dotkli najmä obyvateľov sídliska Šváby, ktorí sa po kruháči odvtedy nedostanú do Košíc a vodiči sa nedostanú v smere z Hanisky do centra mesta,“ uviedla minulý rok hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Solivaria

Takpovediac najmladším účastníkom nášho prehľadu je stavba, ktorá sa v Prešove začala realizovať len nedávno, a to neďaleko autobusovej stanice. Projekt so strategickou polohou na významnej križovatke má názov Solivaria. Pôjde o obchodné centrum.

„Koncept projektu je postavený na jeho umiestnení do centra mesta, nie na okraj, kde obslúži mix týždenného, ale aj víkendového dopytu po nakupovaní so silným dôrazom na módny komponent,“ prezrádza web solivaria.eu. Podľa ďalších informácií zo spomínaného webu má mať areál rozlohu 10 500 m2 GLA, parkovacích miest je v pláne zriadiť 443 a pomer plochy k parkovaniu má byť: 1:24.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

titulné foto: ilustračné

V OBRAZOCH: 3 lokality Prešova, ktoré menia svoju tvár
16
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM