Ľubomír Hudačko Správy

Prešov investoval do protipovodňových opatrení: Obyvateľom dvoch mestských častí tak svitlo na lepšie časy!

Dočkali sa toho, čo žiadali. Obyvateľom dvoch prešovských mestských častí svitlo na lepšie časy, mesto investovalo do protipovodňových opatrení 35 000 eur. Vyšlo im tak v ústrety, keďže v minulosti voda narobila značné problémy. Kde konkrétne peniaze poputovali?

Ilustračný obrázok k článku Prešov investoval do protipovodňových opatrení: Obyvateľom dvoch mestských častí tak svitlo na lepšie časy!
Zdroj: TASR

Na Sibírskej ulici v rámci odstránenia takzvaných bodových chýb vysušili vnútroblokovú časť. Na Lesnej ulici postavili chodník so žľabmi na zachytávanie dažďovej vody.

Ako informoval Milan Grejták z tlačového odboru Mestského úradu v Prešove, na Sibírskej ulici na Sídlisku Sekčov trápili obyvateľov kaluže vody vo vnútrobloku už dlhé obdobie. Investícia vo výške 7 000 eur ich tohto problému zbavila. Robotníci prepojili kanalizačný systém, vybudovali tu tri mreže na odtok vody a spevnili tiež okraj trávnatých plôch. Pomocou drenáží odvodnili aj priľahlú trávnatú plochu. Stavbári sa pritom museli vyrovnať najmä s podzemnými vedeniami, ktoré nie vždy boli správne zakreslené v mapách.

„Niekoľko vybudovaných miniobjektov výrazne uľahčí život obyvateľom Sibírskej ulice, ktorí trpeli hlavne pri dlhodobých dažďoch alebo pri jarnom topení sa snehu. Voda stekajúca z priľahlých plôch totiž zostávala pred vjazdom do podchodu. Celé dielo bolo financované z rezervy určenej pre výbory mestskej časti,“ uviedol Grejták.

Na Lesnej ulici pribudol nový chodník za 28 000 eur. Obyvatelia tejto lokality dostali 235 metrov dlhý a dva metre široký chodník. S prácami sa začalo 11. augusta a stavbári ich dokončili v mesačnom predstihu. Do projektu boli zapracované požiadavky obyvateľov domov susediacich s chodníkom, na ulici vybudovali aj niekoľko žľabov na zachytávanie dažďovej vody.

Čítajte tiež:

Novinka na jednom z najstarších sídlisk Prešova: Deti majú dôvod na radosť a je tu aj jedna zaujímavosť!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM