Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešov bude opäť rád čítať, hosťami festivalu Koščová aj Banášová: Dozvieme sa aj to, čo odhalila kronika mesta

Knižnica Pavla Országha Hviezdoslava organizuje už 10. ročník festivalu Prešov číta rád. Mesto navštívia spisovatelia a ďalšie osobnosti a milovníci kníh budú môcť s nimi diskutovať nielen o literatúre. Návštevníci sa dozvedia aj to, čo odhalila kronika mesta, hosťami budú Koščová či Banášová.

Ilustračný obrázok k článku Prešov bude opäť rád čítať, hosťami festivalu Koščová aj Banášová: Dozvieme sa aj to, čo odhalila kronika mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Festival sa začne v stredu 23.9. a potrvá do piatka 25.9. Zapoja sa do neho nielen knižnice, ale aj školy a kníhkupectvá.

Medzi hosťami festivalu sa tentoraz objavia autori Petra Nagyová Džerengová, Ondrej Nagaj, Zuzana Csontosová, Andrea Gregušová a ďalší. Besedovať bude aj hudobník Braňo Jobus či moderátorka Adela Banášová, svoju tvorbu predstaví aj Katka Koščová.

Súčasťou festivalu bude aj odborný seminár Poklady v knihách ukryté. Uskutoční sa v Centre regionálnych dokumentov na Hlavnej 139, kde sa účastníci v rámci odborných prednášok okrem iného dozvedia aj to, čo odhalila kronika mesta Prešov. S príspevkami vystúpia aj hostia z Česka či Slovenskej národnej knižnice v Martine.

Knižnica P. O. Hviezdoslava si počas podujatia pripomenie i 90. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti pripravila na štvrtkové popoludnie slávnostný program U nás lepšie ako doma. Uskutoční sa v Parku kultúry a oddychu Čierny orol. Jeho súčasťou bude talkshow s hosťami festivalu, hudobný hosťom bude Katarína Koščová. Festival vyvrcholí v piatok o 16.45 Literárnym piknikom v Mestskej oáze na Okružnej ulici v Prešove. Moderovať ho bude Dado Nagy.

Čítajte tiež:

Milovníci kníh si v Caraffovej väznici prídu na svoje: Ktorú ste už prečítali doneste, inú si vypožičajte!

foto: ilustračné/Knižnica P.O.H.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM