Hokej

Prešov bude hostiť hokejistov: Európska premiéra medzinárodne uznávaného turnaja

Medzinárodné uznávaný hokejový turnaj OneHockey bude mať na Slovensku európsku premiéru. Hostiť ho bude Prešov a stretne sa tu veľa mladých talentov.

Ilustračný obrázok k článku Prešov bude hostiť hokejistov: Európska premiéra medzinárodne uznávaného turnaja
Zdroj: TASR

Medzinárodné uznávaný hokejový turnaj OneHockey bude mať na Slovensku svoju európsku premiéru. Prešovská ICE Aréna sa stane od 14. do 17. apríla dejiskom zápasov siedmich tímov do 16 rokov z piatich krajín sveta.

Súťaže v rámci OneHockey sú známe ako najatraktívnejšie, najvzrušujúcejšie a najlepšie organizované turnaje v Amerike a pravidelne pútajú pozornosť množstva skautov. „Slávnostné otvorenie podujatia svetového významu je v Prešove naplánované na štvrtok, 13. apríla o 20:00. A to aj za prítomnosti šéfa združenia OneHockey Sebastiana Fortiera, Sami Sumkina riaditeľa pre OneHockey Europu a Pavla Čobirku riaditeľa pre OneHockey Eastern Europe,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. Turnaj sa odohrá aj v dvoch košických hokejových halách Crow Arena a v Aréne Sršňov.

V minulosti sa na turnajoch OneHockey predstavili aj súčasné hviezdy svetového hokeja ako Auston Matthews, Johnny Gaudreau, Nathan MacKinnon alebo tiež aj slovenský reprezentant Marko Daňo. Metropola Šariša bude hostiť dohromady 24 súťažných stretnutí, pričom v ICE Aréne sa odohrajú okrem všetkých zápasov kategórie do 16 rokov aj finálové stretnutia hráčov narodených v roku 2004 a tiež 2005. Celkovo sa turnaja zúčastní 17 klubov z USA, Fínska, Talianska, Poľska, Bieloruska, Estónska a Slovenska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM