Ľubomír Hudačko Krimi

Prepad chodca (44) v Prešove: Muži si od neho požičali mobil... potom to prišlo!

Obvineniam z lúpeže čelia dvaja Prešovčania (31, 48), ktorí v nedeľu na Sabinovskej ulici v Prešove prepadli muža (44).

Ilustračný obrázok k článku Prepad chodca (44) v Prešove: Muži si od neho požičali mobil... potom to prišlo!
Zdroj: TASR

Podľa polície mu zobrali mobil, peniaze a z krku mu strhli retiazku s dvoma príveskami. Páchatelia krátko po čine skončili v rukách polície.

„Prepadnutý muž vyviazol bez zranení. Obvinení muži skončili v policajnej cele, spracovaný bude aj návrh na ich vzatie do väzby,“ povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Ku skutku došlo v nedeľu v čase okolo 10:00 hod v Prešove na Ul. Sabinovskej. Prepadnutý muž pochádza z obce Malý Šariš. Migaľová uviedla, že jeden z obvinených si od poškodeného požičal mobilný telefón s tým, že si potrebuje zavolať, no nevrátil mu ho. Poškodený muž sa dožadoval vrátenia telefónu, na čo ho ďalší muž chytil tak, aby mu znemožnil sa hýbať. Napadnutý muž sa snažil dostať zo zovretia, no medzitým mu z kapsičky vybrali finančnú hotovosť a neskôr mu z krku strhli retiazku aj s dvoma príveskami.

„Prešovčania vo veku 31 a 48 rokov týmto konaním spôsobili napadnutému mužovi škodu v celkovej výške takmer 500 eur, k zraneniu tohto muža nedošlo. Obvinení boli ešte v tento deň vypátraní a umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľom bude spracovaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby,“ dodala Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM