Ľubomír Hudačko Šport

Premiérový Prešovský cyklomaratón prilákal vyše 200 cyklistov: Vek najstaršieho účastníka neuhádnete!

Viac ako 200 cyklistov sa v závere prázdnin na pešej zóne postavilo na štart premiérového ročníka Prešovského cyklomaratónu. Všetci so snahou zdolať 42-kilometrovú trať vedúcu z Prešova cez Sabinov a Veľký Šariš a späť. Zúčastnili sa i starší, vek toho najstaršieho asi ani neuhádnete.

Ilustračný obrázok k článku Premiérový Prešovský cyklomaratón prilákal vyše 200 cyklistov: Vek najstaršieho účastníka neuhádnete!
Zdroj: Dnes24.sk

Výsledky v tomto prípade neboli podstatné. Presne 208 cyklistov išlo najmä pre radosť z pohybu a cyklistiky. Rekreační priaznivci dvoch kolies takto dostali príležitosť zažiť, aké je to absolvovať maratónsku trať. Pre niektorých bola práve nesúťažná forma výzvou, aby si takúto trať na bicykli vyskúšali na vlastnej koži.

Najmladší ani 10 rokov, najstarší 78

„Je to prvé takéto podujatie, na ktoré som prišiel. Bol som zvedavý ako dopadnem. Som celkom spokojný. Krízu som mal iba medzi Medzanmi, kde ma chytili kŕče, ale potom prešli a už to išlo dobre,“ prezradil jeden z účastníkov Ján Demjan.

Hoci nešlo o čas, najrýchlejšiemu trvalo prejdenie trate 1 hodinu a 9 minút. Najmladší účastník, ktorý celú trať prešiel, nemal ani desať rokov. Ten najstarší už dovŕšil 78 rokov. Prišiel až z Komárna a nebol vôbec iba do počtu. „Keď som bol mladý, jazdil som sedem rokov za Duklu Český Krumlov. A teraz na staré kolená už sedem rokov znovu bicyklujem. Mám najazdených 9 500 km. Tu som chytil druhú skupinu a došli sme asi do 15. miesta. Bolo to perfektné,“ prezradil po dôjdení do cieľa Arpád Csaplár, najstarší účastník podujatia.

Všetci prišli do cieľa

Okrem najmladšieho a najstaršieho účastníka ocenili organizátori napríklad aj najbojovnejšieho, či najvyššieho člena pelotónu. Najvzdialenejší účastník napokon neprišiel z Komárna a ani z Bratislavy, ale až z Prahy. „Pochádzam odtiaľto, ale v Prahe žijem už 15 rokov. Som cyklistka a toto je v tomto roku už môj tretí maratón, no prvý nesúťažný a bol veľmi príjemný. Išlo sa výborne, v príjemnom, tréningovom tempe,“ hodnotila Pražáčka Zuzana Šafranová.

Účastníci si pochvaľovali nielen počasie, ale aj organizáciu a zabezpečenie podujatia. „Sme nadšení a prekvapení účasťou. Na to, že to bol prvý ročník, prišlo skutočne veľa záujemcov o cyklistiku. Latka, čo sa týka účasti, nám bola nadstavená veľmi vysoko. Vyšlo nám počasie, pre niektorých možno bolo až horúco, ale všetci bez problémov došli do cieľa. Na trati sa nevyskytol žiadny problém aj vďaka dobrej spolupráci so štátnou i mestskou políciou. Už teraz sa teda tešíme na budúci rok,“ zhodnotil premiérový ročník akcie jeden z organizátorov René Polačok z OZ Cyklomaratón Prešov.

Čítajte tiež:

Parádne predstavenie prešovských kickboxerov: Vybojovali na MS tri zlaté medaily!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM