Šport

Premiéra po zmene haly volejbalistom Prešova nevyšla: V derby s Košicami neuspeli

Do zápasu vstúpili domáci zverenci Jaroslava Vlka až nečakane nepriaznivým skóre 0:8. Prvý set už nezachránili a nedarilo sa im ani v ďalšej časti hry.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra po zmene haly volejbalistom Prešova nevyšla: V derby s Košicami neuspeli
Zdroj: TASR

Prešovskí volejbalisti podľahli v prvom meraní síl na domácej palubovke rivalovi z Košíc 1:3 (15:25, 19:25, 25:19, 18:25). Východniarske derby pritom ovplyvnili zranenia a choroby. V priebehu hry sa k maródom pridal aj kapitán Martin Sopko st. Do zápasu vstúpili domáci zverenci Jaroslava Vlka až nečakane nepriaznivým skóre 0:8. Rozpačitý výkon síce zlepšili, ale na rozbehnutých Košičanov sa doťahovali len veľmi ťažko.

Tréner siahol k výmene

Niekoľko technických chýb a kvalitný útok hostí znamenal v krátkom časovom slede už 10-bodový náskok, ktorý si Košičania ustrážili až do konca prvého setu. Druhý set sa začal vyrovnanejšie, ale trval len do stavu 4:5. Keď na svetelnom ukazovateli svietilo skóre 9:19, tréner Prešova zvolil striedanie a na ihrisko poslal mladého Šimona Gulu. Výmena sa ukázala ako správna. Najmä jeho pričinením v útoku aj obrane si Prešov pripísal 6 bodov v rade. Vysoké manko sa však domácim nepodarilo stiahnuť úplne. Do záveru setu sa išlo za stavu 17:23. Dôrazným útokom si Košičania výsledok len kontrolovali a ukončili ho v pomere 19:25.

Skúsený kapitán Martin Sopko st. si v poslednej výmene druhého setu nepríjemne poranil oko a do tretieho už nenastúpil. Prešovčania sa zahriali na prevádzkovú teplotu až v tomto sete. Domáci pridali niekoľko razantných útokov a stav si razom priklonili na svoju stranu.

Dva sety sa hľadali

Náskok pribúdal a za stavu 23:19 vytiahol presný útok po čiare nováčik Vlado Katona. Naopak Košičania ten svoj pokazili, čím pomohli domácim k premene hneď prvého setbalu vo svoj prospech na 25:19. Štvrté dejstvo začalo opäť vyrovnane 5:5. Domáci fanúšikovia si v hojnom počte našli cestu aj do zmenenej prešovskej športovej haly. Hostia začali postupne opäť tlačiť a odskočili na rozdiel, ktorý sa pravidelne pohyboval na hranici piatych až šiestich bodov. Napriek snahe upraviť ešte výsledok zápasu hru ukončilo nedorozumenie na domácej strane a bod pre Košice na 18:25.

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „V novej hale sme začali s prílišným rešpektom. Nezachytili sme úvod zápasu. Dva sety sme sa len hľadali. Nastúpili sme v improvizovanej zostave bez dvoch blokárov i nahrávača. Katona musel ísť na blok, až po preskupení sme sa dostali do hry a ten výkon sme aspoň trošku zlepšili. Na kompaktne hrajúce Košice to nestačilo.“

Richard Vlkolínsky, tréner VK KDS Šport Košice: „Nám nie je zvykom nikdy hrávať a vyhrávať vonku. Nie to ešte v Prešove. Práve preto som rád, že sme tento zápas zvládli s plným bodovým ziskom.“

VK Mirad PU Prešov – VK KDS Šport Košice 1:3 (-16, –18, 19, –18)

  • Najlepší hráč zápasu: Martin Sopko ml.
  • Počet divákov: 256
  • Rozhodovali: I. Povrazník. P. Höger

Redakcii informácie sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM