Ľubomír Hudačko Správy Správy

Premiér prehovoril o leteckom nešťastí: Fico adresoval svoje slová pozostalým i zraneným vojakom

Nešťastie neďaleko Prešova, pri ktorom po páde vrtuľníka zahynul jeden člen posádky, neušlo pozornosti ani premiérovi Robertovi Ficovi. Jeho vyjadrenie smerovalo nielen k zraneným vojakom, tieto slová adresoval na margo udalosti...

Ilustračný obrázok k článku Premiér prehovoril o leteckom nešťastí: Fico adresoval svoje slová pozostalým i zraneným vojakom
Zdroj: TASR

Predseda vlády SR Robert Fico vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým po pilotovi, ktorý zahynul v utorok pri páde vojenského vrtuľníka, a dvom zraneným vojakom zaželal skoré uzdravenie. Zároveň vyslovil presvedčenie, že nehoda vojenského stroja bude dôsledne prešetrená.

„Komunikoval som s ministrom obrany Martinom Glváčom. Informoval ma, že zdravotný stav dvoch členov posádky je povzbudzujúci. Želám im, aby sa zo zranení dostali čo najrýchlejšie,“ dodal šéf exekutívy s vierou, že sa podarí získať čo najpresnejšie informácie o tom, čo sa na palube vrtuľníka stalo.

Vrtuľník Mi-17 vzlietol z prešovskej základne v utorok o 13.30. Posádka si precvičovala pristátie v teréne, keď s ňou tesne po 14.00 stratila spojenie riadiaca veža. Krátko nato vzlietol na miesto vrtuľník leteckej pátracej záchrannej služby, ktorému sa podarilo miesto nehody lokalizovať. Pri páde zomrel kapitán vrtuľníka, ďalší pilot a palubný technik sú hospitalizovaní v prešovskej a košickej nemocnici.

Čítajte tiež:

Správa o nešťastí zasiahla aj veliteľa vzdušných síl: Až takto blízka mu bola posádka vrtuľníka!

lužobný let sa mu stal osudným: Toto je muž, ktorý zahynul pri páde vojenského vrtuľníka

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM