Ľubomír Hudačko Kultúra

Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Prešove: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže našich 10 tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu. Prešovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Prehľadná pomôcka pri rozmýšľaní, ako stráviť víkend v Prešove: 10 akcií, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž v amatérskej filmovej tvorbe

26. februára od 16:30 Šarišské Osvetové Stredisko, Námestie legionárov

Opäť po roku DJZ – útvar osvetovej činnosti v Prešove organizuje regionálnu súťažnú prehliadku amatérskej filmovej tvorby Cineama 2016 – 24. ročník. Program: verejná prezentácia prihlásených súťažných filmov, informácia o pripravovaných workshopoch a akciách pre filmárov v roku 2016, prezentácia filmov zo svetového festivalu UNICA, vyhlásenie výsledkov, rozborový seminár.

Stand up comedy na východe

26. februára od 20:00 vo Wave

Stand up comedy – Tomáš Hudák, Matej Adámy, Lujza Schrameková, Michael Szatmary. V poschodí s projekciou. Predpredaj v klube Wave.

Koncert Ivany Mer

26. februára od 20:30 v Christianii

Skladateľka a speváčka Ivana Mer začala svoju umeleckú cestu v Prahe počas dokončovania svojich štúdii kultúrnej antropológie. Tu vznikli jej prvé elektro-akustické kompozície, ktoré boli krátky čas po vydaní použité v Belgickom tanečnom projekte Dancers! Ivanine hudobné aktivity sú úzko spojené s cestovaním.

Havaj

27. februára od 19:00 v DAD

Havaj je debut mladej prešovskej dramatičky Michaely Zakuťanskej. Tragikomédia z prostredia rusínskej dediny s príznačným menom Havaj, je komorným príbehom o hľadaní seba samého na periférii Európy, v kruhu nie celkom typickej rodiny. Hlavná hrdinka – dvadsaťročná Janka sa snaží nájsť spôsob, ako uniknúť za múry – kuchyne, domu, dediny.

Pecha Kucha Night

27. februára od 20:20 vo Wave Club

PechaKucha [peča kuča] je informačno-zábavné podujatie, ktoré spája ľudí, zdieľajúcich svoje myšlienky, prácu a záujmy.

Verejné korčuľovanie

27. a 28. februára na Zimnom štadióne

Cez víkend máte aj ďalšiu možnosť ako využiť voľný čas. Nielen so svojimi deťúrencami môžete zájsť aj na verejné korčuľovanie na Zimnom štadióne. Priestor pritom budete mať v sobotu od 16.30 do 18.30 a v nedeľu od 9.45 do 11.15 a aj od 15.30 do 18.30.

Martin a hviezda

27. februára od 11:00 v planetáriu v Prešove

Astronomická rozprávka pod umelou hviezdnou oblohou o Martinovi a jeho ceste za žiarivou hviezdou pre deti od 4 rokov.

Hobby Šarišský pohár 2016

28. februára od 10:00 v PKO

Súťaž v spoločenských tancoch pre neregistrované tanečné páry Kategórie: Deti do 7 rokov, Deti do 9 rokov, Deti do 11 rokov, Deti do 13 rokov, Deti 14 rokov a viac.

Janko Hraško

28. februára od 16:00 v Komornom divadle bez opony – Portál, Októbrová 46

Bábkovo-činoherná rozprávka o maličkom chlapčekovi, ktorý vystúpil z hrachu. Veselý príbeh popretkávaný pesničkami, vám priblíži ako sa svojou šikovnosťou, usilovnosťou a vynaliezavosťou stane z malého človiečika veľký človek. Janko Hraško si získa lásku rodičov, zvládne nejednu prekážku a poteší všetky deti. Dĺžka predstavenia: 45 minút.

Statočný cínový vojačik

28. februára od 16:00 v Babadle, Solivarská 80

Umenie H. Ch. Andersena má aj v dnešnej dobe významný odkaz pre všetky generácie.Hodnoty ako sú dobro a zlo, životná láska, obetavosť, dôvera určite rezonujú v každom človeku. Deti budú môcť vidieť príbeh krásnej tanečnice, odvážneho vojačika s jednou nohou a zlého škriatka. Toto predstavenie, tak ako ho napísal sám autor, ukazuje nielen všetky tieto hodnoty, ale necháva pocit na zamyslenie aj školou povinným deťom.

Môže vás zaujímať:

Podujatia, na ktoré sa môžeme všetci tešiť: Pozrite si už teraz, čo sa chystá v Prešove počas Veľkej noci

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Prešovský casting na Východniara roka sa blíži: Kto uspeje, čakajú ho sústredenia a vo finále aj promenáda v boxerkách!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM