Ľubomír Hudačko Rôzne

PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá

Horúce slnečné dni, pekné baby v plavkách a sladké ničnerobenie. Leto už klope na dvere a ľudia sa tešia na kúpanie i relax na kúpaliskách. Preštudujte si prehľad, ktorý vám môže pomôcť pri výbere, kam sa dá vo vašom okolí vyraziť za typicky letným oddychom.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá
Zdroj: TASR

Aquapark Delňa, Prešov

  • Prešovské letné kúpalisko sa nachádza v peknom lesnom prostredí na kraji mesta, susedí s prírodným kúpaliskom Delňa.

Svojim návštevníkom ponúka množstvo atrakcií a neuveriteľných 1500m2 vodnej plochy vo viacerých nerezových bazénoch. K dispozícii sú bazény, atrakcie, wellness, bar, reštaurácie a terasy. Plavecký bazén má 25×8 m, Oddychový bazén s atrakciami poteší taktiež a nechýba ani detský bazénik. K dispozícii sú aj Vírivky s teplou vodou, Vlnolamy, vodopády, trysky 100 m tobogán a 30 m šmýkačka. Oddychový bazén má teplotu 30°C, plavecký bazén 27°C, vírivky 36°C a detský bazén 30°C.

Kúpalisko U Komiňara, Prešov

  • Ak máte chuť na plávanie, pre najmenších hľadáte detské bazény a chcete si aj zašportovať, kúpalisko U Komiňara na Sídlisku III je na to ako stvorené. Zahrať si môžete futbal či plážové športy. Čaká na vás plavecký bazén 25m x 12m, hĺbka vody má 1,8 m. Vyskúšať si môžete hádzanú, stolný tenis a k dispozícii je aj požičovňa športových potrieb. Rekreačný bazén má rozmery 25 m x 33 m a hĺbka vody je 1,3 m. Pre najmenších sú pripravené detské ihriská, lezecká stena a využiť sa môžu aj sprchy, lehátka, slnečníky, či detský bazén. Veľká trávnatá plocha a ohrievaná voda 23 – 25°C je samozrejmosťou.

Kúpalisko Bukovec

Vodná nádrž Pod Bukovcom sa nachádza pri obci Bukovec – asi štyri kilometre na západ od okraja Košíc. Vybudovaná bola na potoku Ida v šesťdesiatych rokoch minulého storočia ako havarijná nádrž úžitkovej vody pre potreby hutníckeho kombinátu (terajšieho US Steel). Nádrž vyniká mimoriadne čistou vodou a v rekreačnom stredisku na jej brehu je možné kúpanie a pestovanie vodných športov či rybolovu. Pri Bukovci sa nachádza aj druhá nádrž, ktorá slúži ako zásobáreň pitnej vody a je verejnosti neprístupná.

Prírodné kúpalisko Dedinky: Palcmanská Maša

  • Vodná nádrž Palcmanská Maša sa rozprestiera pri malebnej obci Dedinky v Hnileckej doline. Palcmanská Maša je známym a obľúbeným rekreačným strediskom vhodným na letné kúpanie. Nádherné prostredie prírody ponúka nekonečné množsto možností na relaxáciu a oddych.

Domaša, Rekreačné stredisko Valkov – Tíšava

  • Rekreačné stredisko Valkov leží v okrese Stropkov na západnom brehu vodnej nádrže. Je to jedno z najčistejších a najväčších rekreačných stredísk pri Domaši. Tradične sa tu konajú rôzne spoločenské akcie (súťaže Miss, diskotéky a pod.). Nachádza sa tu upravená pláž, tenisový kurt, športové ihriská, požičovňa vodných bicyklov a člnkov, autokemping a stanový tábor.

Domaša, Rekreačné stredisko Dobrá

  • Ide o oblasť v izolovanej zátoke v juhovýchodnej časti nádrže, kde je najteplejšia voda na celej Domaši. Pre návštevníkov sú k dispozícii pláž, tenisový kurt, športové ihriská, požičovňa vodných bicyklov, člnkov a cestných bicyklov. V Dobranskej zátoke sa nachádzajú rekreačné zariadenia, ktorých ubytovacie a stravovacie služby môžete využiť pri vašom dovolenkovom pobyte. Milovníci turistiky a hubárčenia si prídu na svoje pri prechádzkach po lesoch lemujúcich brehy vodnej plochy.

Domaša, Rekreačné stredisko Poľany – Monika

  • V tomto stredisku sa už tradične počas sezóny konajú rôzne akcie a diskotéky. Patrí medzi najvyhľadávanejšie strediská, najmä zo strany mladých návštevníkov. Môžete sa tu opaľovať na súkromnej trávnatej pláži s ležadlami a slnečníkmi, kúpať, pestovať vodné športy, hrať tenis a plážový volejbal a je tu aj požičovňa športového náradia, vodných bicyklov a člnov. Stredisko sa nachádza v južnej časti nádrže a je pohodlne dostupné od Vranova nad Topľou.

Letné kúpalisko, Sabinov

  • V areáli sú tri bazény – plavecký, rekreačný a detský a môžete si tu zahrať aj bedminton, plážový volejbal, tenis. Pre deti je k dispozícii ihrisko s preliezkami a kolotočmi. Nájdete tu aj bufety a reštauračné zariadenie, kde je možnosť grilovať. Športovci si aktívne oddýchnu pri plážovom volejbale, bedminton a pod kúpalisko patria aj tenisové kurty. Nájdete tu aj bufety a reštauračné zariadenie, kde máte možnosť grilovať. Športovci si aktívne oddýchnu pri plážovom volejbale.

Termálne kúpalisko, Vrbov

  • Termálne kúpalisko vo Vrbove sa nachádza pod Vysokými Tatrami, pri obci Vrbov, vzdialené cca šesť kilometrov od Kežmarku a pätnásť kilometrov od Tatranskej Lomnice. Priemerná teplota vody je od 26°C do 38°C. Stredisko je v prevádzke celý rok. Vhodné je na dovolenku, samozrejmosťou je bezbariérový prístup a na svoje si prídu aj neplavci, deti, mladí, seniori aj celé rodiny.

Termálne kúpalisko, Vyšné Ružbachy

  • Termálne kúpalisko Izabela vytvára atraktívne prostredie pre návštevníkov, rekreantov s plnou možnosťou regenerácie fyzických a duševných síl. Termálny krytý bazén s teplotou vody 34°C je v prevádzke po celý rok. Umožňuje plnohodnotnú návštevu areálu aj v prípade menej priaznivého počasia. Súčasťou termálneho krytého bazénu je aj oddychový priestor s občerstvením a šatňami. Originálnymi atrakciami areálu je ostrov v rekreačnom bazéne s vysokými ihličnatými stromami, skokanská veža v plaveckom bazéne(výška veže – 5m) a odsúvateľná kopula na termálnom krytom bazéne. Odsúvateľná kopula spolu s pohyblivými stenami na tomto bazéne zabezpečuje blízky neopakovateľný kontakt s okolitou prírodou. V areáli sú tiež detské ihriská, opaľovacie ležadlá, infrasauna, občerstvenie, šatne a sociálne zariadenia.

Prírodné kúpalisko Zemplínska Šírava: Jachtklub

  • V severnej časti východoslovenskej nížiny sa zrkadlí hladina Zemplínskej Šíravy. Rozloha tejto vodnej nádrže je tridsaťtri kilometrov štvorcových a maximálna hĺbka je šestnásť a pol metra. Priemerná teplota vody v lete je 20°C. Na brehoch sú vybudované rekreačné strediská a dvanásť kilometrov dlhá pláž. Na Zemplínskej Šírave sú výborné možnosti rybolovu a šťastní rybári si môžu pochutnať na úlovkoch šťuky, zubáča, kapra, úhora i pleskáča

Zdroj: kupaliska.sk; sportoviska.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM