Tlačové správy

Pre Gašpera je prioritou obnova prírodného, kultúrneho a historického dedičstva

Pre kandidáta na post župana Prešovského samosprávneho kraja Pavla Gašpera je dôležitá budúcnosť, ktorú vidí v obnove bohatého podtatranského dedičstva.

Ilustračný obrázok k článku Pre Gašpera je prioritou obnova prírodného, kultúrneho a historického dedičstva
4
Galéria
Zdroj: Pavol Gašper

Tatry pre ľudí

Jeden z našich najkrajších národných parkov, národný park Vysoké Tatry, je permanentne ohrozovaný živelnými pohromami a zaslúži si špeciálnu podporu od štátu i širokej verejnosti. „Preto podporím trvalo udržateľný rozvoj Vysokých Tatier programom TATRY PRE ĽUDÍ. Ten bude zameraný na rozvoj eko-inovatívnych riešení pri ochrane a obnove tatranskej prírody ako klenotu Karpatského kultúrneho dedičstva,“ vysvetlil Pavol Gašper, podľa ktorého sa v regióne Tatier takto vytvorí viac ako 1000 pracovných príležitostí.

„Žijeme v krásnom kraji plnom možností, ale aj kontrastov a skúšok. Nevyriešené oblasti ako ekonomiku, ekológiu, či sociálnu oblasť som rozhodnutý vyriešiť,“ vyhlásil Pavol Gašper.

Strážske – Humenné: Región (bez) perspektívy

Je najvyšší čas obnoviť ekologické funkcie priemyslom poškodenej krajiny v regióne Strážske – Humenné. „Za niekoľko desaťročí sa tu napáchali najväčšie ekologické škody nielen na prírode, ale aj na ľuďoch,“ uviedol Gašper, ktorý v revitalizačnom programe vidí v regióne Strážske – Humenné vytvorenie viac ako 1000 pracovných príležitostí.

Karpatská cyklomagistrála

Dôležitým je vytvorenie podmienok pre šport, turistiku a cestovný ruch. Kandidát na predsedu PSK chce iniciovať vznik KARPATSKEJ CYKLOMAGISTRÁLY, ktorá prepojí historické regióny východného Slovenska (Zemplín, Šariš, Spiš, Gemer a Abov) a ponúkne aktívnu formu oddychu a rekreácie s využitím kultúrneho, historického i prírodného dedičstva REGIÓNU VÝCHOD. Podľa možností bude Karpatská cyklomagistrála prepojená s Eurovelo11 (cyklotrasa z nórskeho Nordkappu do gréckych Atén, prechádzajúca cez Slovensko aj popri rieke Hornád), čím sa podporí cestovný ruch.

„Za týmto účelom bude PROGRAM VÝCHOD aktívne podporovať a spájať samosprávy s cieľom vytvárať lokálne pracovné príležitosti nielen v segmente služieb, ale aj v podpore umeleckých remeselných výrobkov – tie sa stanú súčasťou infraštruktúry Karpatského kultúrneho dedičstva,“ dodal Gašper. Týmto programom by sa na východnom Slovensku vytvorilo viac ako 1000 pracovných príležitostí.

Viac o kandidátovi sa dočítate na:
www.pavolgasper.sk
https://www.facebook.com/…esovskyKraj/

(Politická reklama) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM