Webnoviny - Rôzne

Pre chrípku zatvorili v Prešovskom kraji tri školy

Hneď po vianočných prázdninách zatvorili v okresoch Snina a Vranov nad Topľou tri kolektívne zariadenia pre zvýšený počet chorých detí na chrípku a iné akútne respiračné ochorenia. Išlo o jednu škôlku a dve základné školy.

Chorobnosť v Prešovskom kraji v tomto týždni oproti predošlému vzrástla o 2 551 prípadov, všetky sa týkali akútnych respiračných ochorení.

Podľa štatistiky z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove lekári ošetrili 6 940 chorých ľudí na chrípku a podobné ochorenia. Ide o chorobnosť 1 470,4 prípadov na 100-tisíc obyvateľov v starostlivosti lekárov. V predchádzajúcom týždni to bolo 4 389 ochorení. Najviac chorých bolo medzi deťmi vo vekovej skupine do päť rokov. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove zaznamenal v tomto týždni aj jeden prípad vírusovej hepatitídy – žltačky, a to u jednoročného dieťaťa v rómskej osade v Mirkovciach v okrese Prešov.

K nákaze došlo napriek tomu, že dieťa bolo proti žltačke pred 20. dňami očkované. Hygienici v Mirkovciach pred vianočnými sviatkami zachytili dva prípady žltačky u detí vo veku štyri a päť rokov. V rámci protiepidemických opatrení okamžite nariadili očkovanie všetkých detí v osade vo veku od 1 do 15 rokov. Protiepidemické opatrenia tu zostávajú naďalej v platnosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM