Samospráva

Práce potrvajú mesiace: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia známej prešovskej skôlky

Od februára sa začína rozsiahla rekonštrukcia zariadenia Materskej školy na Volgogradskej ulici v Prešove. V piatok mesto odovzdalo stavenisko.

Ilustračný obrázok k článku Práce potrvajú mesiace: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia známej prešovskej skôlky
Zdroj: TASR

Práce sa týkajú troch objektov. Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, deťom zabezpečili do konca júla náhradné priestory v Materskej škole na Prostějovskej ulici. Radnica získala na rekonštrukciu predškolského zariadenia nenávratný finančný príspevok v rámci výzvy Operačného programu Kvalita životného prostredia v celkovej výške takmer 375 000 eur.

Spoluúčasť mesta na financovaní investície je 18 700 eur. Rekonštrukcia by mala trvať šesť mesiacov. Práce sú zamerané na zníženie energetickej náročnosti všetkých budov.

Stavbári vykonajú zateplenie obvodového a strešného plášťa. Súčasťou rekonštrukcie bude vyregulovanie vykurovacej sústavy. K zníženiu spotreby elektrickej energie prispeje aj modernizácia osvetlenia. Využitím moderných technológií sa znížia náklady na vykurovanie, zlepší sa kvalita životného prostredia a znížia sa hodnoty emisií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM