Kultúra

Pozvánka na kultúrne strávenie voľných chvíľ: V Prešove odštartujte Febiofest

Už onedlho v Prešove štartuje obľúbený Febiofest. Čo ponúkne tento rok? Pozrite si pozvánku na kultúrne vyžitie v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pozvánka na kultúrne strávenie voľných chvíľ: V Prešove odštartujte Febiofest
Zdroj: Febiofest

Medzinárodný festival filmových klubov Febiofest sa po bratislavskej časti presúva do regiónov. V Prešove sa uskutoční vo filmovom klube kina Pocity v centre nezávislej kultúry Wave. Počas troch dní 25. – 27. marca, ponúkne divákom šesť filmových noviniek. Informovala o tom dramaturgička Kina Pocity Nina Šilanová.

Prešovskú časť festivalu Febiofest otvorí v nedeľu 25. marca film Hmyz českého režiséra a animátora Jana Švankmajera. Hmyz sa tu chová ako ľudia a ľudia ako hmyz. Životy obecných divadelníkov sa začínajú prelínať s osudmi ich divadelných postáv. V hlavných úlohách účinkujú Jan Budař, Jiří Lábus a Kamila Magálová.

Prehliadka ďalej ponúka v domácej premiére belgicko-slovenský film Kvetinárstvo. Režisér Ruben Desiere vo svojom debute spája dokument a fikciu a pozoruje troch slovenských Rómov z Luníka IX, ktorí odišli na Západ za lepším životom.

Prešovskí milovníci filmového umenia budú môcť vidieť aj snímku The Florida Project, v ktorej režisér Sean Baker dej filmu zasadil do blízkosti Disneylandu. V ponuke je tiež melodráma Cukrár, v ktorej debutujúci režisér Ofir Raul Graizer spracoval milostnú tematiku. Diváci si môžu prísť pozrieť aj film Nico, 1988 režisérky Susanny Nicchiarelli, ocenený na festivale v Benátkach. Febiofest uvedie v Prešove v predpremiére aj držiteľa Zlatého glóbusu, medzinárodne oceňovaný film Odnikiaľ režiséra Fatiha Akina.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM