Ľubomír Hudačko Rôzne

Pozrite si to v obrazoch: Reprezentačný ples Prešovskej univerzity zachytený na FOTKÁCH

V poradí už 21. ročník Reprezentačného plesu Prešovskej univerzity je za nami. Ako to na ňom vyzeralo? Pozrite si to na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si to v obrazoch: Reprezentačný ples Prešovskej univerzity zachytený na FOTKÁCH
21
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec

Národná kultúrna pamiatka a zároveň jedna z najvýznamnejších technických pamiatok na Slovensku – prešovský Solivar – už po druhýkrát hostil Reprezentačný ples Prešovskej univerzity v Prešove, ktorý patrí k dôležitým spoločenským podujatiam v našom meste.

Vítal ich rektor

„Tieto impozantné priestory prilákali približne 200 hostí z vedenia PU, jej zamestnancov, študentov ale i hostí a priateľov z mimo univerzitného prostredia, ktorí sa prišli zabaviť na 21. ročník Reprezentačného plesu Prešovskej univerzity,“ prezradila hovorkyňa PU Anna Polačková.

Nespochybniteľným poznávacím znakom úspešnosti každého plesu je spokojnosť hostí. Každoročne veľký záujem, precízne a zaujímavo navrhnutý program, a plný tanečný parket sú dôkazom narastajúcej obľuby tohto podujatia aj u širokej prešovskej verejnosti. Účastníkov plesu tradične vítal hostiteľ večera – rektor univerzity Peter Kónya s manželkou – a k slávnostným stolom ich sprevádzali študenti univerzity odetí v dobových kostýmoch.

Špeciálna atmosféra

„Reprezentačné plesy Prešovskej univerzity majú pevné miesto v plesovej sezóne a vôbec v kultúrnom živote mesta Prešov, čo každým rokom dokazujú stále viac a viac. Aj týmto plesom sme chceli evokovať atmosféru starých prešovských plesov, ktoré boli známe pred sto, stopäťdesiatimi rokmi a myslím si, že sa nám tohto starého ducha aj podarilo vzkriesiť,"*** zdôvodnil výber miesta i historických rób rektor PU, ktorý zaželal univerzitnému plesu ešte veľa ďalších nezabudnuteľných ročníkov.

„Prešovská univerzita ako organizátor podujatia stavila tento rok pri príprave programu na talent a šikovnosť svojich kapacít. Celým večerom sprevádzali moderátori, absolventi univerzitnej televízie TV Mediálka. Hudobnú pestrosť a rôznorodosť celého plesu dotváral súbor Musica historica Prešov pod taktovkou doc. Medňanského z Katedry hudby PU a Ľudová hudba Štefana Cínu,“ priblížil Ladislav Suhányi, prorektor pre vonkajšie vzťahy a marketing PU, ktorý ples organizačne zastrešoval.

Zároveň doplnil, že na tanečnom parkete sa predviedli aj študenti z univerzitnej tanečnej školy University dance center. Program vyvrcholil vystúpením Vaša Patejdla, ktoré bolo highlightom večera.

A ako to na 21. ročníku Reprezentačného plesu Prešovskej univerzity vyzeralo? To si už môžete pozrieť vo fotogalérii.

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa Prešovskej univerzity Anna Polačková

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zábava zachytená objektívom: Veľká fotogaléria z plesu Prešovskej univerzity
21
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM