Monika Földešiová Rôzne

Pozor na záveje

Vo viacerých okresoch Prešovského samosprávneho kraja (PSK) stále sneží, na niektorých miestach sa v dôsledku silnejšieho vetra tvoria snehové záveje.

Podľa dispečera Správy a údržby ciest PSK Tomáša Laža sa záveje tvoria predovšetkým na cestách III. triedy v okrese Svidník a na ceste I/77 medzi Bardejovom a Hutkou.
Problémy môže vietor spôsobovať v celom kraji, najmä však v okolí Popradu, Kežmarku a Starej Ľubovne. Vietor má na východe Slovenska pretrvávať až do 16. hodiny.
Všetky cesty I. triedy sú momentálne zjazdné, mokré po chemickom posype. Na niektorých miestach sa nachádza vrstva kašovitého, inde čerstvého snehu od jedného do troch centimetrov. Na horských priechodoch Podspády a Vernár je podľa Laža ujazdená vrstva snehu do 3 cm. Horský priechod Vernár už polícia uzavrela pre nákladnú a kamiónovú dopravu kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam. Okrem toho na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami znížili maximálnu povolenú rýchlosť na 100 kilometrov za hodinu. V úseku taktiež fúka silný vietor a hrozí tam nebezpečenstvo šmyku. Polícia preto upozorňuje vodičov, aby na diaľnici znížili rýchlosť a zvýšili opatrnosť.
Cesty II. a III. triedy v PSK sú momentálne taktiež zjazdné, na väčšine z nich sa však nachádza utlačená vrstva snehu alebo čerstvo napadaný sneh. Najviac však do troch centimetrov.
Cestári na celom území kraja posypali inertným materiálom viac ako 2100 kilometrov ciest, chemickým posypom upravili takmer 4000 kilometrov vozoviek. V celom kraji prepluhovali dohromady zhruba 6300 kilometrov ci­est.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM