Ľubomír Hudačko Správy

Pozitívne správy od železníc: Zmeny vlakových spojov, ktoré Prešovčanov určite potešia!

Letná sezóna neznamená len novinky na kúpaliskách, pozitívne zmeny prináša aj železnica. Cestujúci vlakom sa totiž môžu tešiť, pretože novinky vo vlakových spojoch uľahčia prepravu. Preštudujte si teda v prehľade, čo všetko sa vás bude týkať.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívne správy od železníc: Zmeny vlakových spojov, ktoré Prešovčanov určite potešia!
Zdroj: TASR

Novinkou je, že osobný vlak 8785 z Lipian do Košíc pôjde na úseku Kysak – Košice denne, doteraz jazdil len cez víkendy. Medzi Lipanmi a Prešovom jazdí naďalej cez pracovné dni.

Nové časové polohy

  • osobný vlak 8785 Lipany 16.03 – Prešov 16.42 – Kysak 17.07 – Košice 17.37,
  • osobný vlak 8776 z Kysaku do Prešova bude predĺžený a začínať už v Košiciach: Košice 17.36 – Kysak 17.53 – Lipany 18.56, ide denne.

„Dve najväčšie mestá na východnom Slovensku Prešov a Košice získajú jeden pár priamych vlakov. Doteraz museli cestujúci v tomto čase prestupovať v Kysaku,“ uviedla pozitívnu novinku hovorkyňa Železničnej spoločnosti Jana Morháčová. Zmena sa týka aj osobného vlaku z Bardejova do Kapušian pri Prešove. Ten bude predĺžený až do Prešova a jazdí v nedeľu. Z Bardejova (od 15.40) sa odveziete cez Kapušany pri Prešove (16.33) až do Prešova (16.45). Predĺženie vlaku je v tomto prípade formálnou zmenou.

Bardejovský pôjde až do Prešova

„Pre cestujúcich je najväčšou novinkou, že na tomto spoji bude premávať moderný vlak získaný s pomocou fondov EÚ. Doteraz sa vlak z Bardejova spájal v Kapušanoch pri Prešove so súpravou z Humenného. Po novom pôjde bardejovský vlak samostatne až do Prešova. Vlak slúži ako pohodlný prípoj na nedeľný IC Šarišan z Prešova do Bratislavy,“ poznamenala Morháčová.

Okrem toho, vytvorením priameho vlaku Kysak – Prešov – Vranov nad Topľou – Humenné vznikne pohodlnejší prípoj pre cestujúcich smerujúcich do regiónov Šariš a Horný Zemplín. Týka sa to z posledného večerného vlaku InterCity 505 Lyoness od Bratislavy a Žiliny – v Kysaku o 20.24. „Nový prípojný eurovlak odvezie cestujúcich z Kysaku priamo do Hanušoviec nad Topľou, Vranova nad Topľou, Strážskeho alebo Humenného, čo znamená, že tam nie je potrebné druhýkrát prestupovať v Prešove,“ zakončila hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Keď išli prešovskí deviataci na výlet, ešte netušili na koho narazia: Stretnutie s ich futbalovým vzorom!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM