Ľubomír Hudačko Futbal

Pozitívna séria futbalistov Tatrana pokračuje: Po ďalšej výhre nepadli už sedem zápasov v rade!

Momentálne sa v tábore prešovských futbalistov postupne blýska na príjemnejšie časy. Cieľ skončiť v prvej šestke ligového pelotónu je čoraz reálnejší, prispela k tomu ďalšia výhra zelenobielych. Tentoraz na ihrisku Liptovského Mikuláša tri body znamenajú predĺženie série na sedem duelov bez prehry!

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna séria futbalistov Tatrana pokračuje: Po ďalšej výhre nepadli už sedem zápasov v rade!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Základom úspechu bola pevná defenzíva hostí, k tomu priradili zelenobieli aj ofenzívne chúťky. V 20. minúte napríklad už-už do pokutového územia Mikuláša prenikal Poliaček, vypichnutím pred jeho útočnou akciou zachraňoval Kurek.

Všetko sa zmenilo v 36. minúte. Z hranice šestnástky napriahol Eliaš a lopta z jeho kopačky zavisla v sieti za brankárom Macíkom – 1:0 pre Tatran. Potom sa v krátkom čase k „žltému“ Jackovi pridali s kartami aj Dupkala a Benes, no domáci zo vzniknutej situácie ani z priameho kopu nič nevyťažili. Viac mohli v 43. minúte po centri Jánošíka, keď Kostúrik zblízka nedopravil hlavou loptu do brány.

V 53. minúte Staš vysunul Kostúrika, ktorý pred Jakubechom preukázal pohotovosť a vyrovnal na 1:1. Zásah Mikuláš povzbudil, čo sa odrazilo aj na aktivite jeho hráčov. V 69. minúte pohrozil Tatran Benesom, ale gólman Macík bol pozorný a vybehol včas. V 84. minúte prišlo rozhodnutie, Tatran zahrával priamy kop, po ňom sa k lopte dostal nikým nepokytý striedajúci Paľo Šafranko a nekompromisne poslal hostí do vedenia – 2:1 pre Prešov. Prešov už cenné víťazstvo z rúk nepustil a zápas priviedol k víťaznému koncu.

DOXXbetliga – 16. kolo: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – 1. FC Tatran Prešov 1:2 (0:1) Góly: 53. Kostúrik – 36. Eliaš, 85. Šafranko, ŽK: 33. Kubena – 11. Jacko, 41. Dupkala, 43. Benes, pred 350 divákmi rozhodoval Valášek (Hancko, Mihalík) Zostavy:

1. FC Tatran: Jakubech – Kačala, P. Jacko, Štefančík, P. Leško (70. Bujňák) – Dzurík, Poliaček – D. Leško, Benes, Dupkala (56. Ivanko Macej) – Eliaš (75. Šafranko)

Stanislav Varga: „Určite sme šťastní – vyhrali sme vonku, proti silnému súperovi. Chlapci zo seba vydali maximum. Bolo to dosť bojovné stretnutie. Našu taktiku sme prispôsobili tomu, že sme chceli, aby oni išli do nás a nie my do nich. Obidvaja naši útočníci vyťažili z minima maximum. Som s nimi spokojný, ako aj s výkonom mužstva. Možno to nebolo celkom o kráse ako o tom, že sme tu prišli získať tri body. Trochu sme teda zmenili taktiku, určite nechceme hrať nejakú samovraždu, keď budeme hrať iba pekný futbal, my potrebujeme získavať body. Trošku sa to teraz otočilo, takže sme radi,“ povedal pre oficiálnu webstránku klubu lodivod zelenobielych.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM