Ľubomír Hudačko Rôzne

Pozitívna novinka z prešovskej nemocnice: Na tomto oddelení sa vylepšia všetky chodby!

Fakultná nemocnica J.A. Reimana v Prešove privítala v rámci Medzinárodného Dňa detí hostí aj v ďalších dňoch už mimo sviatku najmenších. Dobrú náladu priniesla aj správa, že na jednom z oddelení vylepšia všetky chodby!

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna novinka z prešovskej nemocnice: Na tomto oddelení sa vylepšia všetky chodby!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný deň detí sa na Oddelení pediatrie nemocnice J. A. Reimana v Prešove oslavoval hneď niekoľkýkrát. Pacientov navštívili klauni z občianskeho združenia Červený nos a neskôr sa pridala aj Integrácia, ktorá zabezpečila skrášlenie priestorov foyer oddelenia prostredníctvom malieb detských rozprávkových postavičiek.

Vylepšia všetky chodby pediatrie

Podľa prvých reakcií sa malým pacientom a ich rodičom maľby veľmi páčia. Podujatie otvorila primárka oddelenia Jana Kopčíková: „Chcela by som sa z celého srdca poďakovať občianskemu združeniu Integrácia za ústretovosť, ktorou nám pomohli zrealizovať skvelú myšlienku spríjemniť prostredie oddelenia pediatrie nádhernými rozprávkovými postavičkami. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do daného projektu,“ povedala.

Jeho riaditeľ Slavomír Krafčák povedal: „Integrácia je združením, ktoré je prešovské. Prešovská nemocnica má skvelých ľudí vo vedúcich pozíciách. Už v minulosti sme ju podporili a v týchto aktivitách chceme pokračovať naďalej, aby bola krajšia kvalitnejšia. V tomto prípade sme dali dohromady veľa šikovných ľudí, ktorí chceli pomôcť. Sponzorsky sme zabezpečili drevený podklad a študentky Pedagogickej fakulty pod vedením akademického maliara pána Jackaniča zrealizovali samotnú maľbu. Zároveň mám prísľub, že v týchto aktivitách budeme pokračovať naďalej a vylepšíme tak všetky chodby pediatrie,“ dodal pozitívnu správu.

Pracovali na tom štyri dni, ale robili to rady

Na otvorení sa zúčastnili aj autorky obrazov. Gréta Weberová, študentka Pedagogickej fakulty Prešovskej univerzity povedala: „Spolu s mojimi spolužiačkami Aničkou Žigirovou, Aničkou Vavrekovou a Katkou Verčimákovou sme na obrazoch pracovali po večeroch. Na každom z nich sme pracovali asi tri štyri dni. Bolo to náročné, ale urobili sme to rady, kvôli deťom. Máme veľmi dobrý pocit z toho, že sme im mohli urobiť radosť.“

Po otvorení sa všetci hostia presúvali z izby do izby, aby podporili rekonvalescenciu detských pacientov niečím dobrým pod zub.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM