Iné športy

Povinné víťazstvo prešovských volejbalistov: Mladíkom z Trenčína nedovolili ani set

Celkom jednoznačne si v 7. kole volejbalovej extraligy počínali prešovskí hráči. Doma mladíkom z Trenčína nedovolili ani set a vyhrali na nulu.

Ilustračný obrázok k článku Povinné víťazstvo prešovských volejbalistov: Mladíkom z Trenčína nedovolili ani set
Zdroj: Vkmiradpupresov

V 7. kole volejbalovej extraligy mužov privítal domáci klub VK Mirad PU Prešov na svojej palubovke omladinu z Centra olympijskej prípravy (COP) Trenčín. Prešovčania v role favorita nastúpili v kompletnej zostave a vzhľadom na vývoj zápasu dostala šancu aj lavička. S predposledným tímom tabuľky uhrali povinné víťazstvo 3:0 (21,19,19).

Tri esá v rade

Prvý set sa začal opatrne na oboch stranách. Hralo sa vyrovnane a Trenčania dokonca v jeden moment vyhrávali 11:12. Po technickom oddychovom čase vytasil Prešov kvalitný servis, na ktorý hostia nevedeli reagovať a razom viedli. Náskok zvyšovali a napriek snahe súpera, set ukončil esom Martin Sopko na 25:21. V druhom dejstve sa vývoj opakoval. Trenčania hrali húževnato, ale na skúsených „harcovníkov“ to nestačilo. Najbližšie sa k nim dostali na rozdiel jedného bodu, čo okamžite naštartovalo útočné smečiarske sily. Z plných pálili Vlado Katona i Michal Hudák. Tri esá v rade pridal Martin Sopko a hru v druhom sete zavŕšil smečom zo siete Michal Červeň na 25:19.

Po úspešnom vstupe do tretieho setu poslal tréner Vlk na ihrisko aj hráčov z lavičky. S inštrukciou kontroly vývoja zápasu dostali šancu Šimon Gula i Michal Rajduga. Set ukončili hostia podaním do autu na 25:19 a celkovým skóre 3:0. Tréneri oboch mužstiev za zhodli na mene hráča zápasu, ktorým sa stal Michal Hudák. Bol platným hráčom ako v útoku, tak v obrane.

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: „Potrebovali sme odohrať kľudný zápas bez stresu nakoľko sa stále zohrávame. Trenčín je nepríjemné družstvo chlapcov, ktorí sa volejbalovú „abecedu“ ešte len učí. Dnes sme mali zápas pod kontrolou. Nakoniec dostala šancu aj lavička.“

Peter Kalný, tréner COP Trenčín: „Hrali sme volejbal na hranici našich možností. Nevysporiadali sme sa so servisom dvoch hráčov Prešova. Rozhodlo podanie, domáci si uhrali rolu favorita.“

Informácie redakcii sprostredkovala Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM