Ľubomír Hudačko Futbal

Potlesk pre futbalistov Tatrana: Líder tabuľky doma nemal šancu, koňare ho zdolali na nulu!

Už sa im dýcha lepšie. Futbalisti Tatrana Prešov sa už dávno odrazili z dna ligovej tabuľky a po ďalšej výhry, už tretej za sebou si upevnili piatu priečku. A čo je lepšie, zdolali lídra z Michaloviec na ich ihrisku a dokonca na nulu! Jediný zásah dal Martin Dupkala.

Ilustračný obrázok k článku Potlesk pre futbalistov Tatrana: Líder tabuľky doma nemal šancu, koňare ho zdolali na nulu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v živej pamäti majú fanúšikovia zelenobielych obat z 2:0 na 2:4 proti Michalovciam v prvom vzájomnom zápase tejto jesene.

Nepríjemné prehry sa potom valili na zverencov trénera Stanislava Vargu aj v ďalších zápasoch, až tím klesol na úplne dno. To si história prakticky nepamätala. Našťastie, podobné obdobie je už preč a tím má teraz desať bodov náskok na posledné miesto. Pomohla k tomu už tretia výhra za sebou, tentoraz na ihrisku lídra z Michaloviec. Jediný zásah vsietil deväť minút pred koncom Martin Dupkala. Upevnenie si piateho miesta je tak skvelá vizitka na to, ako sa jeseň veľmi nepríjemne rozbiehala.

„Z našej strany po tých 30 minútach, kde Michalovčania mali trošku viac z hry a stred ihriska, sme sa v strede zlepšili a nebolo to už také ako zo začiatku. Prispôsobili sme aj taktiku a prehustili stred, aby tí zahraniční hráči nemali toľko priestoru, ako mali dovtedy. Po 30 minútach už to teda bolo z našej strany oveľa lepšie. V 80. minúte sme to pretavili do gólu a som rád, že sme zvíťazili u takého súpera. Aj keď sme nedávno boli trošku dole, chlapci makali stále na sto percent. Výkony, ktoré podávajú na tréningoch, sa začínajú premietať do zápasov. Musíme však makať ďalej,“ uviedol pre webstránku Tatrana tréner Stanislav Varga.

DOXXbetliga – 14. kolo: MFK Zemplín Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 0:1 (0:0) Gól: 81. Dupkala, ŽK: 60. Šimčák, 72. Perez – 66. Dupkala, pred 1085 divákmi rozhodoval Straka (Bobko, Ličko) Zostavy: Michalovce: Kira – Gallo, Perez, Turik, Regáli, Kunca, Morlacchi, Bayon (85. A. Leško), Podhorin, Streňo (39. Šimčák), Koscelník (58. Tubonemi)

1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Kačala, Štefančík, P. Jacko, P. Leško – Dzurík (89. D. Jacko), Poliaček – D. Leško, Katona (75. Petko), Dupkala (82. Ivanko Macej) – Šafranko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM