Ľubomír Hudačko Rôzne

Potečú vám slinky: 3 akcie v Prešove a okolí, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje

Budú sa vám slinky zbiehať. V Prešove a okolí sa uskutočnia lákavé podujatia, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje. Vybrali sme 3 z nich.

Ilustračný obrázok k článku Potečú vám slinky: 3 akcie v Prešove a okolí, na ktorých si milovníci jedla prídu na svoje
Foto: Martin Sýkora

K letnému obdobiu okrem rôznorodých festivalov či iných akcií patria neodmysliteľne aj tie, ktoré sú cítiť široko-ďaleko. Reč je o podujatiach, kde sa varia všelijaké špeciality. Niekoľko takýchto podujatí je pripravených aj v našom meste a okolí. Vybrali sme pre vás tri z nich.

Kapustové slávnosti

26. augusta od 17.00 v Kendiciach

Neďaleko Prešova budú mať tradičnú hostinu plnú kapusty obyvatelia obce, ktorých prezývajú práve Kapustare. V sobotu 26. augusta sa môžu domáci aj návštevníci tešiť na kendické kapustové slávnosti. Konať sa budú v areáli vedľa kultúrneho domu. Program začína od 17.00 hodiny a príde aj kúzelník Gabi a skupiny KLM či Drišľak. K dispozícii budú súťaže, animácie pre deti, maľovanie na tvár a tombola. No najmä ochutnávka kapustových špecialít, nakladanie kapusty, súťaž o najkrajšiu kapustu a kapustový striptíz.

Prešovská poľifka

16. septembra od 10.00 na kúpalisku Sun Park

Už 3. ročník benefičnej akcie s názvom Prešovská polifka 2017 bude na programe 16.9. a výťažok z nej bude venovaný na Oddelenie radiačnej onkológie FNsP v Prešove. Podmienkou registrácie je zložený súťažný tím, ktorý bude variť ľubovoľne zvolený druh polievky. Tím musí pozostávať minimálne z dvoch a maximálne z desiatich členov. Všetky uvarené a vyprodukované druhy polievky budú následne hodnotené (nielen) chuťovými kanálikmi poroty. Prešovská polifka je akákoľvek polievka pripravená na otvorenom ohni v kotlíku, čiže guľáš, mačanka, kapustnica či boršč.

Marakanská všehochuť

23. septembra na Marakani

V sobotu 23. septembra sa uskutoční podujatie s názvom Marakanská všehochuť. Podľa slov organizátorov pôjde o dôstojnú rozlúčku s Marakaňou. Záujemcovia majú ešte dostatok času na priebežné prihlasovanie, v ktorom treba uviesť názov družstva, meno šéfkuchára a taktiež, čo budú variť. Organizátori navrhujú vyberať z jedál ako guľáš, halušky, halaslé, fazuľovica či boršč. Vítané sú však aj návrhy súťažiacich. Počet družstiev bude maximálne 15, termín uzatvárania prihlášok je do 16.9. O zábavu sa počas akcie postará skupina Čurbes.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM