Ľubomír Hudačko Futbal

Posledný domáci zápas štedrého Tatrana: V závere jesene hostia Prešovčania DAC

Minulý týždeň dôležitý duel nezvládli, hráči Tatrana Prešov sa preto ešte viac namočili do boja o prežitie vo Fortuna lige. Teraz privítajú DAC.

Ilustračný obrázok k článku Posledný domáci zápas štedrého Tatrana: V závere jesene hostia Prešovčania DAC
Zdroj: TASR

Pôjde o posledný „domáci“ zápas nielen tejto jesennej časti sezóny, ale aj v roku 2017. O úspešnej bilancii však pod Tatrami hovoriť Prešovčania nemôžu.

Štedrý Tatran

Vyhrali tu len dva zápasy počas celého roka, v apríili so Senicou tesne 1:0 a nedávno Michalovce pokorili rovnakým výsledkom. Štedré koňare súperom pravidelne nechávajú body a to najmä tým, ktorí sa trápia. Minulotýždňová prehra v Senici pripomenula niekdajšie trápenie sa Dunajskej Stredy. Takisto bola na poslednom mieste a Tatran jej vtedy po sérii zlých výsledkov ponúkol možnosť naštartovať sa jasnou výhrou.

Teraz je to pre Tatran v rámci porovnania síl lepšie, pretože DAC bojuje o špic tabuľky a preto by tentoraz už nikoho nemusel naštartovať k lepším zajtrajškom.

Koňare pri koňoch

Práve naopak, Šarišania už obrali DAC o štyri body, pretože v doch tohtosezónnych dueloch s nimi dvakrát remizovali. Najprv doma 1:1 a potom aj prekvapujúco vonku 0:0. Práve bezgólová remíza je výsledok, ktorý na Žitnom ostrove teraz veľmi dobre poznajú. Ostatné dva duely za sebou totiž nedokázali skórovať, ale ani neinkasovali. Stalo sa tak v zápasoch so Žilinou a Nitrou. Inak DAC ťahá štyri duely bez prehry a stále ešte môže skončiť na 2. mieste, čo by bol veľký úspech.

Zelenobieli sa na duel chystali v rámci teambuildingu pri koňoch, čo posily Issa a Maduka zažili prvýkrát v živote. Všetci v klube veria, že posledné dva zápasy jesene dopadnú dobre a najstarší futbalový klub na Slovensku nebude musieť zimovať na poslednom mieste. Náskok na Senicu sa totiž scvrkol už len na dva body.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM