Ľubomír Hudačko Samospráva

Poslanec za Šváby Miroslav Benko: Atrakcie na Delni? To by bola úplná bomba!

Člen klubu Smer-SD-nezávislí a poslanec za sídlisko Šváby Miroslav Benko by privítal v areáli futbalové ihrisko. Naň obyvatelia stále márne čakajú, pracuje sa podľa jeho slov aj na rekonštrukcii Solivaru. Čo-to prezradil aj o možnostiach zatraktívnenia legendárneho kúpaliska Delňa.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec za Šváby Miroslav Benko: Atrakcie na Delni? To by bola úplná bomba!
Zdroj: Webnoviny.sk

Čo sa vám za posledný čas vo vašom volebnom obvode podarilo?

Som veľmi rád, že v tomto roku sa konečne možno aj po 40-tich rokoch začal čistiť Soľný potok a bude sa s čistením pokračovať na druhý rok. Je to veľká investícia, takže ju rozdelili na viac etáp. Určite to privítal každý Solivarčan a obyvatelia zo sídliska Šváby. Keď boli prívalové dažde, tak rodinné domy a záhrady boli doslova pod vodou. Po dlhej zime boli niektoré cesty v zlom stave, na viacerých úsekoch boli výtlky a autá dostali zabrať. Na MsZ sme na to vyčlenili financie, aby sme najhoršie úseky dali do poriadku. V našom obvode máme aj dve nádherné kúpaliská, a to Plazza Beach a Aqacity Delňa – takže som rád, že sa urobila pri Delni cesta, tzv. otočka autobusu, lebo bola vo veľmi zlom stave. Tam neboli výtlky, ale doslova diery. Ďalej sa urobili menšie parkoviská, kde bola možnosť a obyvatelia mali požiadavku, tak sa snažíme rozširovať parkovacie plochy, na Važeckej ulici a na Švábskej vo vnútro bloku. Samozrejme nerobíme to na úkor zelene, lebo chceme si zeleň na sídlisku čo najviac zachovať. Na materských škôlkach sme vymenili okná. Vybudovali sme aj detské ihrisko na Švábskej ulici za Poštou a niektoré ihriská sme doplnili hracími prvkami.

Čo vás v rámci vášho volebného obvodu teší a čo nie?

Stále ma teší, keď sa podarí niečo zrealizovať a po mne vidno nejakú prácu. Som rád, že občania chodievajú na výbory, lebo veľmi radi vypočujeme ich požiadavky. Neteší ma to, že niektoré požiadavky zo strany úradu sú veľmi zdĺhavé a niektoré dokonca nezrealizovateľné . Napríklad v súčasnosti riešime ulicu Ondavskú, aby jej časť bola obojsmerná. V minulosti bola, takže nevidím v tom problém a teraz to riešime vyše roka. Je to absurdné. Obyvatelia to chcú, poslanci, ale niekde to niekto doslova brzdí a argumentuje ako sa to nedá.

Akí sú občania vášho volebného obvodu?

Myslím si, že občania sú tolerantní, nestretol som sa nikdy s nejakou agresivitou z ich strany. Keď prídu na výbor, tak majú požiadavky a pripomienky, ktoré sa snažíme vyriešiť. Niekedy je to ťažké, lebo musíme suplovať úrad na čele s primátorom a dostaneme aj za úrad. Jednoducho, ľudia už vedia, že čo sa dá zrealizovať a čo sa nedá z finančných dôvodov. Niektorí občania k nám chodia štyri roky kvôli jednej veci. Vtedy sa cítim veľmi zle a najradšej by som tam posadil p. primátora

Na čom sa tam aktuálne pracuje?

Pracuje sa asi tak, ako v každom volebnom obvode na nových lavičkách, niektoré plochy nie sú pokosené, tak urgujeme úrad, aby to pokosili, aby sa doplnili koše na smeti, opravy ciest a chodníkov. Pracujeme aj na tom, aby sa konečne už z rekonštruovala Národná pamiatka Solivar. Keď to bude zrekonštruované, tak bude to prekrásna kultúrno – oddychová zóna v našom meste.

Aké plány vo vašom volebnom obvode máte do blízkej či vzdialenej budúcnosti?

V blízkej budúcnosti sa zrekonštruuje komunikácia na Solivarskej ulici. V zlom stave je aj Smetanova ulica, takže tiež ju bude čakať nový koberec. Keďže nové okná už má MŠ na Važeckej ulici, tak si zaslúži aj novú fasádu. Uvidíme, čo urobí zima s hlavnou Švábskou cestou, lebo tiež vo vzdialenej budúcnosti bude musieť byť zrekonštruovaná tak ako cesta na Sekčove. Videli sme to v tomto roku po zime na jar. Budeme pokračovať z výsadbou zelene, rozširovaním parkovacích miest a opravou chodníkov, lebo po niektorých už neprejde ani mamička s kočiarom. Vybudujeme aj ďalšie športoviská a detské ihriská pre mládež.

Čo vám vo vašom volebnom obvode chýba?

Chýba mi tu väčšie futbalové ihrisko a viac čistoty. V porovnaní s inými časťami máme málo zelene a zaslúžili by sme si možno maličký park s lavičkami a rôznymi atrakciami pre deti.

Na čo by ste prijali väčšiu finančnú podporu od mesta?

Väčšiu finančnú podporu by som prijal na rozbité cesty a chodníky, vybudovanie futbalového ihriska, no a viacerí by privítali určite kvôli bezpečnosti aj stredisko polície. Na Solivare obyvateľom chýba Pošta a bankomat. A úplnou“ bombou“ by bolo veľmi veľa atrakcií na kúpalisku Delňa. Areál je obrovský, len ho treba pozitívne pre našich občanov využiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM