Správy

Poslanci v Prešove odklepli desaťtisíce eur: Ujde sa futbalovému turnaju aj na kostol

Mesto finančne podporí turnaj Fragaria cup a aj opravu strechy kostola. Toto rozhodnutie odklepli poslanci na mimoriadnom rokovaní, pričom ide o desaťtisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci v Prešove odklepli desaťtisíce eur: Ujde sa futbalovému turnaju aj na kostol
Zdroj: TASR

Sumu 40 000 eur rozdelí mesto Prešov z mimorozpočtového peňažného fondu pre dvoch žiadateľov. Občianske združenie Pro Regio Prešov dostane 15 000 eur na krytie časti nákladov na medzinárodný futbalový turnaj mládeže Fragaria cup, ktorý sa uskutoční v Prešove v dňoch 1.– 6. júla.

15 000 eur na turnaj

Rímskokatolícku farnosť sv. Mikuláša mesto podporí dotáciou vo výške 25 000 eur, ktorá sčasti pokryje náklady na opravu strechy Konkatedrály sv. Mikuláša. Rozhodli o tom na štvrtokovom rokovaní mimoriadneho zastupiteľstva prešovskí mestskí poslanci. Na jubilejný 15. ročník futbalového turnaja do Prešova príde okolo 4 500 športovcov z 15 krajín. Organizátor podujatia predložil rozpočet na akciu vo výške takmer 150 000 eur. Žiadal o dotáciu vo výške 15 000 eur, čo mu poslanci v plnej výške schválili.

Prečítajte si tiež: Poslanci schválili Martina Ďurišina za druhého viceprimátora: Odhlasovali mu plat 2565 eur

Hlavná dominanta Prešova

Podujatie medzinárodného významu okrem rozvoja športu v žiackych kategóriách významne propaguje mesto Prešov vo svete. Konkatedrála sv. Mikuláša je kultúrnou pamiatkou a hlavnou dominantou Prešova. Pochádza zo 14. storočia, je postavená v neskorogotickom štýle. Rímskokatolícka cirkev požiadala o dotáciu vo výške 25 000 eur a túto sumu jej poslanci aj schválili. Náklady na celkovú opravu strechy na základe predloženej cenovej ponuky sú vo výške cez 100 000 eur, úhrada nákladov podľa predložených faktúr presiahla sumu 47 700 eur.

Prečítajte si tiež: Skvelá správa pre Prešovčanov: Poznáme dátum otvorenia Delne a vaše peňaženky sa potešia!

Poslanci vo štvrtok prijali aj v poradí piate tohtoročné rozpočtové opatrenie, v ktorom prerozdelili financie podľa aktuálnej potreby. Najviac sa pomôže základných a materským školám v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta na potrebné opravy a rekonštrukcie. Na Základnej škole na Lesníckej ulici mesto zainvestuje do kotla, v Materskej škole na Mukačevskej ulici dokončia výmenu okien. Podporili aj všeobecne záväzné nariadenie o nakladaní s odpadmi.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM