Ľubomír Hudačko Samospráva

Poslanci schválili peniaze na mzdy úradníkov i kontokorentný úver

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili 14. rozpočtové opatrenie v tomto roku. Prijali aj návrh kontokorentného úveru vo výške 200 000 eur pre Technické služby mesta Prešov a zároveň odsúhlasili peniaze na mzdy a odvody zamestnancov mestského úradu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili peniaze na mzdy úradníkov i kontokorentný úver
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„Finančné prostriedky sa použijú na zaplatenie faktúr a bežnú prevádzku firmy. Mesto by malo posielať TSmP financie za nakladanie s odpadmi. Situácia sa však vyvíja podľa toho, aká je ochota mestského zastupiteľstva schvaľovať tieto peniaze pre TSmP,“ povedal predseda predstavenstva TSmP a zároveň mestský poslanec Peter Klein.

Ďalej uviedol, že mesto dlží TSmP len za tento rok asi milión eur a kontokorentný úver má slúžiť práve na to, aby sa jedného dňa nestalo, že mesto zostane bez vývozu komunálneho odpadu. Dodal, že ak mesto pošle finančné prostriedky načas a doplatí svoj dlh, spoločnosť nebude musieť vyčerpať celú sumu úveru.

Podľa poslankyne Andrey Turčanovej (SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a SaS) tento úver si malo zobrať mesto a vyplatiť z neho záväzky voči Technickým službám mesta Prešov. Ešte predtým však chcela, aby v rozpočtových opatreniach mesto vyčlenilo finančné prostriedky vo výške 260 000 eur práve na vyplatenie časti záväzkov voči spoločnosti. Jej návrh poslanci neschválili a túto sumu nakoniec odsúhlasili na mzdy a odvody zamestnancov mestského úradu, tak ako to bolo pôvodne v rozpočtových opatreniach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM