Ľubomír Hudačko Správy

Poslanci odklepli členov komisií aj mestskej rady: Primátorka si zástupcu ešte nevybrala

Mimoriadne zasadnutie poslancov v Prešove prinieslo zvolenie členov komisií pôsobiacich pri mestskom zastupiteľstve. Zástupcovia ľudu zároveň schválili aj nových členov mestskej rady. Ktorí poslanci sa nimi stali a je už známe meno viceprimátora mesta?

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli členov komisií aj mestskej rady: Primátorka si zástupcu ešte nevybrala
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva v Prešove zvolili členov deviatich komisií pôsobiacich pri mestskom zastupiteľstve. K ôsmim komisiám pribudla nová, ktorej zriadenie vyplynulo zo zákona. Ide o komisiu na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Jej členmi sú siedmi poslanci zastupiteľstva.

Ostatné komisie sú deväťčlenné, vo väčšine z nich je päť poslancov a štyria neposlanci, výnimkou je komisia pre územný plán, výstavbu, dopravu a životné prostredie, kde je šesť poslancov a traja neposlanci. Poslanecký klub KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, Sieť a NOVA má medzi predsedami komisií šiestich zástupcov, poslanecký klub Smer-SD a nezávislí majú troch predsedov. Vo všetkých komisiách má väčšinu pravicový klub, výnimkou je komisia pre kultúru, národnostné menšiny a zahraničné vzťahy, kde ku štyrom pravicovým a štyrom ľavicovým nominantom pribudla nezaradená poslankyňa Janette Langová.

Poslanci zároveň schválili rozšírenie názvu pre komisiu kultúry a zahraničných vzťahov, pribudlo tam aj slovné spojenie pre národnostné menšiny.

Zastupiteľstvo schválilo aj nových členov mestskej rady. Je ich desať, z nich sedem z pravice a traja z ľavice. Spomedzi nominantov klubu Smer-SD a nezávislí v nej bude sedieť Štefánia Andraščíková, Mikuláš Komanický a Juraj Hudáč. Z pravicového klubu sú to Stanislav Kahanec, Stanislav Ferenc, Štefan Kužma, Peter Krajňák, Martin Ďurišin, Richard Drutarovský a Marta Kollárová.

Primátorka Prešova Andrea Turčanová na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva neoznámila svoju nomináciu na miesto viceprimátora mes­ta.

Čítajte aj informácie, kto sa stal novým prednostom!

Aký plat poslanci odklepli novej primátorke? Čítajte viac!

Čítajte aj, ako budú vyzerať Vianoce u primátorky Turčanovej!

Najmladšou poslankyňou v Prešove je Marcela Holingová. Čítajte viac v rozhovore!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM