Rôzne

Pomôžu pri práci s deťmi: Komunitné centrum v Starej Tehelni dostáva nové priestory

Pracovníkom pomôžu pri práci s deťmi, mládežou, ale aj dospelými. V Starej Tehelni v Prešove pribudli nové priestory, zrekonštruovali nevyužívané suterény.

Ilustračný obrázok k článku Pomôžu pri práci s deťmi: Komunitné centrum v Starej Tehelni dostáva nové priestory
Zdroj: Mesto Prešov

K súčasným priestorom Komunitného centra v Starej tehelni pribudli ďalšie. Mesto ich vytvorilo rekonštrukciou nevyužívaných suterénnych priestorov v jednom z vchodov do tamojších bytových domov.

Klienti Komunitného centra tam budú rozvíjať svoje zručnosti, získavať základné hygienické návyky a vzdelávať sa. Čas tu môžu tráviť aj mladé rodiny. „Nový priestor je určený ľuďom všetkých vekových kategórií. Tí budú mať na svoje aktivity k dispozícii veľkú spoločenskú miestnosť, kuchynku, sociálne zariadenia a niekoľko menších priestorov na celkovej zastavanej ploche takmer 120 metrov štvorcových,“ informoval tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Zo vstupnej časti je tiež prístup do kancelárie pre pracovníkov komunitného centra a do chodby, v ktorej je umiestnený kuchynský kút, ktorý slúži pre potreby výučby. Využijú ju hlavne mamičky s deťmi na osvojovanie si základov varenia.

„Súčasťou nových priestorov sú aj doplnkové priestory hygieny – WC, sprcha a ekonomat. V rámci komplexnej rekonštrukcie bol priestor tiež z vonkajšej strany odizolovaný. Celková cena diela je 58 226 eur,“ zakončil Grejták.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM