Správy

Pomoc Prešovčanom a to navyše úplne zadarmo: Aha, čo sa bude diať v stredu na magistráte

Možnosť pre obyvateľov Prešova, ktorú by bola škoda nevyužiť. Urobiť tak môžete už o dva dni, v stredu 20. apríla. Stačí zájsť na mestský úrad. Čo sa tam bude v tento deň diať?

Ilustračný obrázok k článku Pomoc Prešovčanom a to navyše úplne zadarmo: Aha, čo sa bude diať v stredu na magistráte
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská radnica aj tento rok podporí projekt bezplatného právneho poradenstva. Právnici budú Prešovčanom zadarmo radiť v priestoroch mestského úradu v stredu 20. apríla. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Mesto Prešov sa stane súčasťou projektu bezplatnej právnej pomoci pri príležitosti Dňa advokácie, s ktorým pred dvomi rokmi prišla Slovenská advokátska komora. Podľa jeho predsedu Ľubomíra Hreždoviča mala táto aktivita veľký úspech, keď sa do nej zapojilo niekoľko regionálnych advokátskych organizácií a celkovo poskytli radu stovkám občanov z celého Slovenska. Minulý rok sa do projektu zapojilo aj mesto Prešov.

Regionálny predseda komory Ambróz Motyka skonštatoval, že tento deň splnil ich očakávania, keďže klienti odchádzali spokojní. „Radili sme v rôznych oblastiach. Najčastejšie otázky, s ktorými k nám klienti prichádzali, boli z oblasti medziľudských vzťahov, rodinného práva ale i majetkových sporov,“ spresnil Motyka a zároveň vyzdvihol spoluprácu s radnicou. Záujemcom o právne rady bolo vlani k dispozícii pätnásť advokátov a ich odborné poradenstvo využilo 70 ľudí nielen z Prešova, ale z celej spádovej oblasti.

Hovorkyňa doplnila, že prešovská radnica bude na projekte participovať koordináciou spoločných aktivít a bezplatným poskytnutím priestorov. Vedenie mesta vychádza z dlhodobých skúseností, ktoré potvrdzujú, že občania sa v prípade problémov obracajú práve na samosprávu, ktorá je im najbližšie. Bezplatné právne poradenstvo v oblastiach pracovného, obchodného, civilného i trestného právna môže verejnosť v Prešove využiť 20. apríla v čase od 9.00 do 14.00 v zasadacej miestnosti mestského úradu na Jarkovej ulici číslo 26.

Môže vás zaujímať:

Prešovská radnica spustila novinku: Aha, ako funguje nová technologická vychytávka!

Vzácna návšteva v Prešove: Do mesta prišli odovzdať svoje skúsenosti sociálni pracovníci z Anglicka

Chod liniek prešovskej MHD: Cestujúci, radšej zbystrite pozornosť, aké zmeny nastali!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM