Andrea Mesarčíková Rôzne

Polícia vyšetruje krádež trysiek i tri krádeže peňaženiek

Prešovskí policajti vyšetrujú krádež mosadzných trysiek z jednej z prešovských fontán.

Zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že doposiaľ neznámy páchateľ ukradol začiatkom týždňa z fontány na Námestí mieru celkovo 144 vodných trysiek.
Spôsobenú škodu vyčíslili v tomto prípade na 1100 eur. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
Džobanik ďalej informoval, že polícia sa zaoberá aj krádežami peňaženiek v meste Prešov. V stredu (16.6.) došlo k trom takýmto prípadom. Dve krádeže sa stali v trolejbuse, jedna pri nakupovaní v obchodnom dome. Vo všetkých troch prípadoch bola škoda vyčíslená na takmer 400 eur.
Polícia upozorňuje, že opatrnosť je najlepšia prevencia proti takýmto typom krádeže. Je preto dôležité mať kabelku vždy zapnutú, najlepšie sú tašky s dvojitým zapínaním. Kabelku je vhodné držať pred sebou a peňaženku nenechávať na vrchu tašky. Dôležité je tiež nenechávať kabelky pri platení bez dozoru, občas je potrebné skontrolovať ich uzatváranie. V mestskej hromadnej doprave by si občania nemali nechať tašku len tak prevesenú cez plece, stáva sa totiž, že zlodeji využijú tlačenicu. Chybou podľa polície je aj ukladať si peňaženku do bočného vrecka kabáta. Príležitosť robí zlodeja, preto, ak majú ľudia pri sebe viac peňazí, mali by peňaženku otvárať diskrétne. Nie vždy je strata peňazí to najhoršie, čo sa pri krádeži môže stať. Občan môže prísť o doklady, kľúče a iné cennosti.
Stratu či krádež dokladov by mali občania hlásiť ihneď na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM