Krimi

Polícia upozorňuje: K takýmto krádežiam došlo na prešovských sídliskách, dávajte si bacha!

Prešovskí muži zákona sa obracajú na ľudí. Pozrite si, na čo si dať bacha a k akým krádežiam podľa ich slov došlo na sídliskách v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Polícia upozorňuje: K takýmto krádežiam došlo na prešovských sídliskách, dávajte si bacha!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí policajti informovali, že v týchto dňoch vyšetrujú dve krádeže vecí z pivničných priestorov na sídliskách v našom meste. Muži zákona zároveň upozornili ľudí, aby si dávali pozor na veci v pivniciach a v spoločných priestoroch.

„Na prešovskom sídlisku Sekčov sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do kočíkarne v jednom z obytných blokov na Ďumbierskej ulici. Ku krádeži malo dôjsť v období od 8.12.2017 do 16.12.2017. Potom, čo sa zlodej dostal do vnútra bytovky prešiel k dverám kočikárne a tieto poškodil v oblasti zámku a vošiel dnu,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ten zároveň dodal, že odtiaľ ukradol 4 ks letných pneumatík obuté na 16 palcových hliníkových diskoch a že poškodenému Prešovčanovi tak vznikla škoda 400 eur a poškodením dverí a zámku cca 30 eur.

Daniel Džobanik informoval, že k druhej krádeži došlo na prešovskom Sídlisku III od presne nezisteného dňa v mesiaci október 2017 do 18. decembra 2017.

„Doposiaľ neznámy páchateľ sa bez poškodenia vstupných dverí dostal do spoločných pivničných priestorov jedného z bytových domov na Ul. Marka Čulena. Následne na jednej z pivníc vypáčil petlicu a z pivnice ukradol bicykel. Jeho majiteľovi tak vznikla škoda vo výške 399 eur a poškodením zámku škodu vo výške 8 eur,“ uviedol Džobanik.

Krajský policajný hovorca dodal, že prešovský vyšetrovateľ začal v oboch prípadoch trestné stíhanie za zločin krádeže a v druhom prípade aj za prečin porušovania domovej slobody.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM