Andrea Mesarčíková Krimi

Polícia obvinila muža, ktorý strieľal v Brezovičke z plynovej pištole

Trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky hrozí 38-ročnému mužovi z Novej Ľubovne, ktorého polícia zadržala v súvislosti s nočnou streľbou v obci Brezovička, okres Sabinov.

K streľbe došlo v noci z utorka (14.9.)na stredu (15.9.).
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová informovala TASR, že polícia vzniesla voči mužovi obvinenie pre prečin násilia proti skupine obyvateľov. Zároveň bol spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.
Obvinený muž sa vraj často zdržiaval v rodičovskom dome v spomínanej obci. Podľa doterajších zistení, bol v čase incidentu pod vplyvom alkoholu a slovne sa vyhrážal niektorým občanom. Následne odišiel do svojho domu, odkiaľ zobral plynovú pištoľ, kráčal po hlavnej ceste smerom na Nižný Slavkov, pričom najmenej štyrikrát vystrelil. Hovorkyňa spresnila, že zbraňou mieril na miestne pohostinstvo a do vzduchu. Opakovane vraj kričal, že všetkých zastrelí.
„Kričal takým spôsobom a intenzitou, že u poškodených vzbudil dôvodnú obavu o ich život a zdravie, pričom k zraneniu poškodených, ani inej majetkovej ujme nedošlo,“ uvádza Fečová.
Dodala, že agresívneho muža spacifikovali privolaní policajti, ktorí naši u neho v dome tri kusy plynových zbraní a zaistili aj väčšie množstvo perkusných nábojov. Následne ho predviedli na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Lipanoch, kde s ním po jeho vytriezvení vykonali ďalšie procesné úkony vedúce k vyšetreniu prípadu.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM