Ľubomír Hudačko Krimi

Policajti cez víkend v Prešove mali čo robiť: Pozrite, koľko vodičov skončilo v policajnej cele pre alkohol!

Opäť sa činili vodiči aj policajti. Kým prví menovaní prehreškami a alkoholom za volantom, strážcovia zákona ich načapaním. Polícia zistila v Prešove počas jediného víkendu až tri prípady.

Ilustračný obrázok k článku Policajti cez víkend v Prešove mali čo robiť: Pozrite, koľko vodičov skončilo v policajnej cele pre alkohol!
Zdroj: TASR

Prvý prípad alkoholu za volantom zistili príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove počas kontroly na ulici Budovateľskej, kde bol zastavaný a kontrolovaný Dušan (52).

Vodič bol vyzvaný k dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,70 mg/L vydychovaného vzduchu. Prešovčan bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vodičovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," ozrejmila hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Druhý prípad vedenia motorového vozidla pod vplyvom alkoholu bol podľa hovorkyne počas bežnej kontroly zistený na ulici Sabinovskej v Prešove. Aj v tomto prípade išlo o Prešovčana. „Júliusov (45) výsledok dychovej skúšky ukazoval hodnotu 0,99 mg/L. Následnou lustráciou vodiča bolo zistené, že viedol vozidlo v čase, keď mal súdom v mesiaci október tohto roku udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov. Na základe uvedeného bol Július obmedzený na osobnej slobode a bol taktiež umiestnený do cely policajného zaistenia,“ pokračovala Migaľová. Vodič bol v tomto prípade obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ako aj z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Tretí prípad sa týka mladej Prešovčanky (28). „Jej vozidlo bolo zastavené na ulici Volgogradskej a hodnota dychovej skúšky, ktorej sa vodička podrobila bola s výsledkom 0,54 mg/L vydychovaného vzduchu. Na základe súhlasu dozorujúceho prokurátora bola žena umiestnená do cely policajného zaistenia bolo jej vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM